Spektakl na ledu – mladi Rusi šokirali Amerikance /video/

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaNikita Čibrajkov , ruski hokejaš
Nikita Čibrajkov , ruski hokejaš  - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Hokejaška reprezentacija Rusije za igrače mlađe od 18 godina uspela je da ostvari senzacionalnu pobedu nad rivalima iz Sjedinjenih Američkih Država, preokretom i u većem delu meča bez svog kapitena Nikite Čibrikova.

Na Svetskom prvenstvu SAD su vodile sa 5:1, ali je ruski tim uspeo da preokrene i da pobedi sa 7:6.

Ruski mladi momci su napravili zapanjujući povratak u meč uprkos zaostatku od četiri gola sredinom drugog perioda igre, pošto su Amerikanci imali start iz snova.

Rusija je bila blizu izjednačujućeg gola kada je kapiten Nikita Čibrikov poslat na desetominutno izdržavanje kazne za udarac laktom u glavu, a krivicu je osamnaestogodišnjak kasnije i priznao.

„Naravno, to je bilo loše. Izvinio sam se timu zbog nedoličnog ponašanja. Ali hokej na ledu je nepredvidiva igra, svašta može da se dogodi“, rekao je Čibrikov posle meča.

Ovo zapažanje je ilustrovano nakon što se Čibrikov vratio na led, inicirao je preokret u igri i pomogao Rusiji da se vrati u meč.

SAD su dominirale u drugom periodu, povisile su na 4: 1 i ostavile većinu navijača Rusije da se strahuju od ubedljivog poraza.

Predvođena Čibrikovim, Rusija je postigla tri gola za sedam minuta, najavljujući zaplet u ledenoj borbi protiv Amerikanaca.

Obe ekipe bile su poenterski raspoložene tokom druge trećine, da bi se u treću ušlo sa samo golom prednosti za Amerikance, čiji je cilj u poslednjoj deonici osujetio Ivan Mirošnjičenko, te se ušlo u produžetak.

Samo dva minuta dodatnog vremena bilo je potrebno Čibrikovu da overi pobedu Rusije rezultatom 7:6 u izuzetno dramatičnoj utakmici, čime je potvrdio da je apsolutni lider ove generacije ruskih hokejaša i buduća velika zvezda. 

„Video sam priliku i samo udario pak“, rekao je Čibrikov, koji je takođe imao i dve asistencije. „Bio je to dobar gol, a tim je uložio veliki napor. Uspeli smo da promenimo smer ove utakmice.“

Govoreći o trenutku nediscipline kapitena ruskog tima, trener „zbornaje komande“ Albert Lešjov je rekao:

„Momci su veoma mladi, a emocije su ogromne. Tako da to ponekad možete videti u hokeju za juniore“.

Nezapamćeni skandal – ruska zastava uklonjena tokom partije?! /video/

Nokaut iz Srbije nije dovoljan: „Moraš da budeš bezobrazan da bi te Zapad prihvatio“ /video/

Rus pretukao Amerikanca – uz „Himnu kosovskih junaka“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala