Potražnja za ruskom vakcinom stalno raste: I Albanija odobrila „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAmpule i kutija vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule i kutija vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja i socijalne podrške Albanije registrovalo je rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

Prva partija ruske vakcine već je isporučena Albaniji, precizirano je u saopštenju.

„Niz zemalja u Evropi već uspešno koristi 'Sputnjik Ve' za zaštitu zdravlja građana, a danas saopštavamo da im se pridružila i Albanija. Odobravanje ruske vakcine u Albaniji omogućiće stanovništvu zemlje da dobije pristup jednoj od najboljih vakcina protiv virusa korona na svetu. Potražnja za vakcinom 'Sputnjik Ve'  i dalje raste, RFPI je spreman za partnerstva po pitanju vakcine i sa drugim zemljama“, rekao je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

Rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) do sad su odobrili regulatori 64 zemlje sveta sa ukupnom populacijom od preko 3,2 milijarde ljudi. Po broju dobijenih odobrenja od državnih regulatora, ruska vakcina zauzima drugo mesto na svetu. Istraživanja nakon vakcinacije koja se sprovode u nekoliko zemalja pokazuju da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) najbezbednija i najefikasnija vakcina protiv virusa korona, dodaje RFPI.

Efikasnost vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto), saopštio je Ruski fond za direktne investicije i Istraživački centar „Gamaleja“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala