Francuzi čestitali Rusima Dan pobede: U rusku ambasadu stigla ogromna flaša šampanjca /video/

© Sputnik / Sergeй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaŠampanjac
Šampanjac - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Francuski proizvođači šampanjca poklonili su ambasadi Rusije u Francuskoj veliku flašu šampanjca od šest litara i na taj način su čestitali ruskom narodu 76. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu, javlja dopisnik Sputnjika.
Pokretači te inicijative su osnivači francusko-ruske kompanije „Very Champagne“ Žan Emanuel Afota, Vitold Izi i Kristijan Merl d'Obine. Oni su predali ruskoj ambasadi veliku flašu od šest litara i još deset flaša od po litar i po tog penušavog pića.

Kako je rekao preduzetnik Vitold Izi na prijemu u ambasadi, ta ideja je nastala u vreme karantina, uvedenog zbog pandemije virusa korona.

„Tokom karantina osetili smo da su ljudi razočarani zbog udaljavanja sa ruskim narodom (u vreme pandemije). Razmišljali smo o tome šta bi se moglo učiniti 2021. godine“, rekao je Izi, istakavši da Francuzi cene ruski narod.

On je živeo u Rusiji više od 20 godina i dobro govori ruski jezik. Preduzetnik je ispričao da je prvi put doputovao u SSSR 1979. godine, a da je njegov otac u to vreme radio u francuskoj ambasadi.

Savetnik-izaslanik ambasade Rusije u Parizu Aleksandar Zezjulin zahvalio se na inicijativi i izrazio je zahvalnost zbog toga što u Francuskoj pamte i cene junaštvo sovjetskog naroda tokom Drugog svetskog rata.

„Svaka ruska porodica je bila pogođena tim ratom. Pobeda u njemu je postala moguća zahvaljujući junaštvu našeg naroda, ali to ne bi bilo moguće bez vojne saradnje sa našim partnerima. Dovoljno je podsetiti na pokret Otpora u Francuskoj, eskadrilu Normandija-Neman...Veoma nam je drago da nas poštuju stranci koji poznaju i cene junaštvo našeg naroda u tom strašnom ratu“, rekao je Zezjulin.

On je predao učesnicima u sastanku autorski tekst ruskog predsednika Vladimira Putina o lekcijama Drugog svetskog rata za čovečanstvo, koji je objavljen povodom 75. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala