Italijan se naljutio zbog pitanja o Srbinu: Šta hoćete od mene? Bio je fantastičan, jeste srećni?

© Foto : Skrišot/ Tviter/ FC Bayern Basketball Košarkaši Bajerna obezbedili plej-of Evrolige
Košarkaši Bajerna obezbedili plej-of Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Košarkaši minhenskog Bajerna pobedili su milansku Olimpiju u trećem meču plej-ofa Evrolige rezultatom 85:79, te smanjili zaostatak na 1:2 u četvrtfinalnoj seriji. Ekipu Andree Trinkijerija do trijumfa je vodio srpski reprezentativac Vladimir Lučić, za koga je Etore Mesina imao simpatičan komentar.

 „Manekeni“ iz italijanskog grada mode u sredu uveče propustili su šansu da bez izgubljene utakmice prođu u Fajnal for Evrolige, a za to se pobrinuo nekadašnji as Partizana, Vladimir Lučić.

Nakon neizvesne završnice tokom prvog susreta u Milanu, isključenja Andree Trinkijerija na drugom, dvorana Audi dom bila je talija Bavarcima da ostanu u igri za završnicu elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Bajern je vodio tokom čitavog toka meča, najveća prednost iznosila je 16 poena u trećem periodu, da bi Olimpija pripretila, ali nedovoljno da preokrene rezultat u svoju korist.

Vladimir Lučić je bio najefikasniji u ekipi Andree Trinkijerija, ubacio je 27 poena (6/11 iz igre, 11/12 sa linije za slobodna bacanja), uhvatio sedam lopti uz jednu asistenciju i dve izgubljene lopte.

Nakon meča, zanimljiv odgovor u šaljivom tonu o njegovom performansu imao je trener Olimpije, Etore Mesina.

„Ne sećate se šta sam rekao o Pjeriji Henriju. Šta želite da vam kažem? Kao što možete da pročitate ovde, bio je fantastičan. Šta hoćete? Bio je fantastičan. Jeste li sad srećni?“.

Inače, Mesina rekao je da je Henrija „razbio“ u pobedi Baskonije nad Milanom u regularnom delu sezone.

Četvrti meč između minhenskog i milanskog giganta na programu je u petak, a potencijalni peti meč će se igrati u Milanu.

Navedimo i da se u istoriji Evrolige nije desilo da jedan tim prođe na Fajnal for kada je na prve dve utakmice četvrtfinalne serije gubio sa 2:0, te bi pored istorijskog plasmana u Top 8 fazu evropskog takmičenja, tim iz Bajerna mogao da ispiše novu istoriju ukoliko Lučić i ekipa budu raspoloženi kao u trećem susretu.

„Popiću bazen crnog vina“

Moskovska „armija“ je nezaustavljiva – kraj za Srbe iz Istanbula! /video/

Sankt Peterburg nije izdržao – Španci na korak do Fajnal-fora /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala