Ambasada Rusije u BiH: Palmerov signal Bošnjacima da prave „veliku BiH“?

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava
Ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Ambasada Rusije u BiH je u reagovanju na izjave pojedinih američkih zvaničnika napomenula da se na Balkanu, kada se govori o nečemu velikom, misli upravo na prekrajanje granica, te da je zato veoma zanimljiva konstatacija specijalnog izaslanika Stejt departmenta za zapadni Balkan Metjua Palmera da SAD podržavaju kreiranje "velike BiH".

„Sa zanimanjem smo se upoznali o izjavama specijalnog izaslanika američkog Stejt departmenta za zapadni Balkan Palmera i ambasadora SAD u BiH Nelsona. Prema Palmeru - i očigledno je da nije samo on tog mišljenja - za sve nevolje BiH kriva je Rusija. Takve zaključke možemo komentarisati jedino rečenicom Sergeja Lavrova: "Dobro je što nas još nisu okrivili za ubistvo Franca Ferdinanda", saopšteno je iz Ambasade Rusije.

U saopštenju se ukazuje na, navedeno je, vrlo zanimljivu konstataciju Palmera da SAD podržavaju kreiranje "velike BiH", prenosi RTRS.

„Primetili smo i omašku u govoru. Ali u balkanskim uslovima omaške se obično ne primjećuju. Kada se ovde govori o nečem velikom, misli se upravo na prekrajanje granica. Izrazit primjer su pokušaji da se stvori "velika Albanija", navodi se u reagovanju Ambasade Rusije u BiH.

Iz Ambasade Rusije navode da ispada da su u prijateljskoj pesnici /ruci/ ipak sankcije, za svaki slučaj.

„Upravo kao što je u poznatoj američkoj izreci: "Više možete postići s lepom rečju i pištoljem, nego samo s lepom rečju", dodaje se u saopštenju.

Američki ambasador Erik Nelson juče je naveo da su SAD zabrinute ponašanjem političara u BiH zbog "destabilizovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i korupcije", te da ih na stolu čekaju spremne sankcije.

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Palmer naveo je da SAD ne podržavaju ni "veliku Srbiju", ni "veliku Hrvatsku", niti "veliku Albaniju".

„Ono što podržavamo je "velika BiH", rekao je Palmer, dodajući da ne uzima za ozbiljno non-pejper jer niko neće da kaže da je autor tog dokumenta.

Što se tiče Rusije, Palmer je za N1 rekao da je sasvim jasno da ona radi na potkopavanju stabilnosti i teritorijalnog integriteta BiH.

„Ona radi i na potkopavanju stabilnosti cijelog zapadnog Balkana. Radi na promociji nepovjerenja i sukoba“, dodao je Palmer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala