Vučić: Dok sam ja predsednik nema sankcija Rusiji i Kini

© Tanjug / TANJA VALICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Dok sam ja predsednik, Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je Aleksandar Vučić.

Na pitanje o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

„Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učestvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine“, kazao je on.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobede na drugim izborima.

Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

„Dok sam ja predsednik Srbija neće biti uvođenja sankcija Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mestu, jer samo iskrena i jasna politika može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost“, ocenio je on.

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

„Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno“, podvukao je on. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Vučić: Zamislite da uvodimo sankcije Rusiji svaki dan, šta onda da očekujemo

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno, i da raste brže nego što bi poneki želeli.

„Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvek biti u interesu Srbije i njenih građana“, zaključio je Vučić, a preneo Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala