Kome verovati, američkom ambasadoru ili američkoj ambasadi — čiji je Tesla? /video/

© Foto : Vi ste svet/YoutubeNikola Tesla
Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Veliki naučnik i genije Nikola Tesla do juče je za Ambasadu SAD u Beogradu bio Srbin što se može videti i u reklamnoj kampanji "Vi ste svet", u njenoj režiji. Međutim, američki ambasador Entoni Godfri danas je iznenadio sve svojom izjavom da je Tesla - Amerikanac.

Reklamna kampanja "Vi ste svet" u režiji američke ambasade već godinama u jednoj od reklama upravo za Nikolu Teslu tvrdi da je jedan od nas, Srba, koji je svetu podario struju.

Osim Tesle, u reklami se spominju i drugi Srbi koji su zadužili svet svojim naučnim doprinosom - između ostalih i Mihajlo Pupin i Milutin Milanković.

Ali, prema najnovijoj tvrdnji američkog ambasadora, Nikola Tesla više nije Srbin, već Amerikanac, jer je posedovao američko državljanstvo.

"Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, ali grešite i jedni i drugi, po meni - on je Amerikanac! Ne po rođenju nego po svom izboru", kazao je američki ambasador i pridružio se onima koji već dugo svojataju srpskog genija.

Hrvatska prednjači u pokušajima da Nikolu Teslu predstavi kao Hrvata, što se u jednom trenutku prelilo i na celu EU i izazvalo burne reakcije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala