Vlasnik Jokićevih Nagetsa neće iz Arsenala

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaStadion FK Arsenal
Stadion FK Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Nakon što su se legende Arsenala Tijeri Anri, Denis Bergkamp i Patrik Vijera pridružili osnivaču Spotifaja, milijarderu Danijelu Eku, u licitaciji za kupovinu kluba, aktuelni vlasnici londonskog kluba Sten i Džoš Kronki rekli su da ostaju „sto posto posvećeni“ klubu i da „ne prodaju nijedan udeo“.

Prema pisanju ostrvskih medija, izvršni direktor Spotifaja Danijel Ek angažovao je Arsenalove „Nepobedive“ kako bi mu pomogli da kupi klub od trenutnog vlasnika Stena Kronkija.

Ek je nagovestio da bi u slučaju da kupi Arsenal predstavljao navijače u odboru kluba.

„Nismo primili nijednu ponudu i nećemo razmatrati nijednu ponudu“, poručili su vlasnici „tobdžija“ kao odgovor na medijske spekulacije.

Danijel Ek, suosnivači izvršni direktor Spotifaja  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Osnivač „Spotifaja“ i četiri legende žele da londonskog giganta vrate staroj slavi
„Naša ambicija za Arsenal ostaje da se takmiči za osvajanje najvećih trofeja u fudbalu i naš fokus ostaje na poboljšanju konkurentnosti tima na terenu kako bi smo postigli taj cilj“, dodali su iz porodice Kronki.

Podsetimo, više od hiljadu navijača protestovalo je protiv aktuelnih vlasnika u petak.

Protest navijača ispred Stadiona Emirejts pre Arsenalovog poraza od Evertona na domaćem terenu izazvan je uključenjem kluba u trenutno zamrznut projekat Superlige Evrope.

„Tobdžije“ su bile jedan od 12 osnivača pomenute lige, ali su se povukli 48 sati nakon iniciranja ideje, nakon čega su se izvinili navijačima.

Inače, američki biznismen Sten Kronki  vlasnik je nekoliko sportskih franšiza, među kojima i Los Anđeles Rems koji se takmiči NFL-u, kao i člana NBA lige Denver Nagetse.

Kupio je 9,9 odsto udela u vlasništvu londonskog kluba 2007. godine, da bi do aprila 2011. godine taj udeo porastao na 62.89 odsto.
Posle toga, pobedio je u borbi za prevlast u klubu sa ruskim milijarderom Ališerom Usmanovim i danas je potpuni vlasnik Arsenala.

Zidan i Tuhel su fudbal pretvorili u partiju šaha

Svet bruji o bizarnom slučaju fudbalera Zvezde

Od „ruske revolucije“ profitirao je i britanski premijer /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala