Ruski senator o Bajdenovom obraćanju Kongresu: Oseća se raskol u američkom razmišljanju

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da obraćanje predsednika Džoa Bajdena Kongresu stvara osećaj raskola u američkom razmišljanju, kada jedan deo čini zdrav razum, a drugi radikali iz specijalnih službi i Kongresa.
„Bajdenov govor ponovo stvara ambivalentan osećaj. Osećaj raskola u američkom mozgu. Kada jedan njegov deo čini zdrav razum i shvatanje da ne postoji alternativa ispravljanju američke spoljne politike, koja je svet dovela do brojnih ćorsokaka. Ali kada drugi deo čine radikali iz specijalnih službi i Kongresa, koji nastavljaju da izmišljaju mitske spoljne pretnje i zastrašuju stanovništvo, sve do predsednika, približava se kolaps američke demokratije i vodećih pozicija SAD u svetu“, smatra senator.

Pored toga, Kosačov je istakao da je u pogledu spoljne politike važna Bajdenova konstatacija da ne postoji želja za eskalacijom sa Rusijom, da postoji potreba jednakih pravila igre u ekonomiji za sve, uključujući Kinu, kao i spremnost da se primeni diplomatija u odnosima sa Iranom i Severnom Korejom.

Ruski senator ocenio je te Bajdenove reči kao ohrabrujuće izjave, da nisu u svakom slučaju praćene uslovima i pretnjama primenom sile u slučaju da neispunjavanja uslova.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden ponovio u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala