Rusija: Vašington da potkrepi delima nameru da izbegava eskalaciju sa Moskvom

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusija
MIP Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Rusija pozdravlja izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena o namerama da izbegne eskalaciju i sarađuje sa Rusijom, ali dela aktuelne američke administracije razilaze se sa njihovim rečima, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Obraćanje američkog predsednika Kongresu ostavlja dvojak utisak. Mi, naravno, još jednom pozdravljamo saopštenu nameru da se izbegava eskalacija sa Rusijom, da se sarađuje, kako je naznačeno, 'kad je to u našim zajedničkim interesima'. Ali, nažalost, namere sadašnje američke administracije razilaze se sa delima i tradicionalni govor pred zakonodavcima, uprkos svoj deklarativnosti, samo potvrđuje da u Vašingtonu zasad nisu spremni da odustanu od neperspektivnih pokušaja nasilnog pritiska i neosnovanih optužbi na naš račun za nekakvu zlonamernu aktivnost“, istakla je portparolka.

Prema njenim rečima, ako američka strana zaista teži dijalogu, „krajnje je vreme da se odbaci konfrontaciona retorika, preduzimanjem praktičnih koraka za ispravljanje tog nenormalnog stanja u kome se sada nalaze bilateralni odnosi krivicom SAD“.

Američki predsednik Džozef Bajden ponovio je u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala