Rusija: Ne vidimo signale spremnosti SAD za dijalog o strateškoj stabilnosti

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZastave SAD i Rusije
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Moskva za sada ne vidi nikakve praktične signale o spremnosti Vašingtona za dijalog o strateškoj stabilnosti, izjavio je šef ruske delegacije na razgovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov u emisiji televizije „Rusija-24“.
„U praksi, ovde, na pregovorima, za sada ništa ne vidimo, američke i evropske kolege ne preduzimaju nikakve korake“, rekao je on.
Avion za nadzor Tu-154M  - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Rusija spremna da napusti Sporazum o otvorenom nebu do kraja maja

Gavrilov je takođe izjavio da bi Rusija želela da nastavi učešće u Sporazumu o otvorenom nebu.

„Želimo da učestvujemo u tom sporazumu. To nije naša odluka, mi smo prinuđeni da ga napustimo nakon što su ga napustile Sjedinjene Američke Države“, dodao je on.

Kandidat na mesto zamenika državnog sekretara SAD za kontrolu naoružanja i međunarodnu sigurnost Boni Dženkins je 28. aprila izjavila da je američka administracija posvećena dijalogu o strateškoj stabilnosti sa ruskom vladom.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je 27. aprila izjavio da je Moskva ponudila Vašingtonu da započne dijalog o strateškoj stabilnosti u skladu sa izjavama ruskog predsednika Vladimira Putina u svojoj godišnjoj poruci Federalnoj skupštini.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala