Portparol Kremlja: Ništa nas neće naterati da odustanemo od naših „crvenih linija“

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na Kremlju
Zastava Rusije na Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Nikakvi pokušaji obuzdavanja Rusije neće naterati ni Rusiju ni njenog predsednika Vladimira Putina da promene politiku i da odustanu od „crvenih linija“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Nije moguće ograničiti Rusiju ni u čemu. Da, mogući su pokušaji njenog obuzdavanja, moguće je pritiskati saveznike i terati ih da ne kupuju rusko naoružanje. Ali, to neće naterati Rusiju da promeni politiku. To neće naterati predsednika Putina da odustane od ‘crvenih linija’ “, rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Lavrov ekskluzivno za Sputnjik: Ako Amerika pokuša da pređe „crvenu liniju“ uslediće oštar odgovor

Podsetimo, Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini skrenuo pažnju na neprijateljske korake nekih država prema Moskvi.  On je citirao Kiplingovu „Knjigu o džungli“ o tigru Šir Kanu i šakalu Tabaki, iza kojih se naziru zapadne zemlje, i uporedio situaciju podražavanja zemalja koje su se  „okomile“ na Rusiju sa Tabakijem koji se vrti oko Šir Kana.

Kako je rekao, Rusija ima svoje interese koje brani i koje će braniti u okviru međunarodnog prava, kao što to čine i druge zemlje sveta, a ako neko odbija da razume tu očiglednu stvar, bira egoističan i visokoparan ton, ona će uvek pronaći način da odbrani svoj stav. On je upozorio sve zemlje da ne prelaze „crvene linije“ u odnosima sa Rusijom.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala