Peskov ima savet za Amerikance: U dijalogu s Rusijom manje koristite „ali“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ima savet za američku administraciju – da u dijalogu s Rusijom bar privremeno prestanu da koriste veznik „ali“.
„Ta fraza – želimo samit, ali Rusija će da plati za sve. Sa tim ‘ali’ treba neko vreme prestati“, rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.

Kako je dodao, nekad se stiče utisak da Amerikanci žele da Rusija plati cenu za to što uopšte postoji.

Kada je reč o odnosima dve zemlje, Peskov kaže da se može biti pesimista i orijentisati se na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena da će Rusija da odgovara i plati, a može se biti i optimista i poći od njegovih reči da postoji potencijal za bilateralnu saradnju tamo gde se interesi podudaraju.

„A može se biti i realista i reći da u ovom trenutku ne postoji strategija jer taj stav baziran na dva puta nije ništa drugo do podeljenost koja partnerima ili oponentima SAD, u konkretnom slučaju nama, ne dozvoljava da iznose zaključke o stvarnim namerama Vašingtona. Nadamo se da će te istinske namere ipak biti razjašnjene“, rekao je Peskov.

Američki predsednik Džozef Bajden ponovio je u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala