Partizan srušio Proleter, Zvezda protiv Vojvodine za titulu /video/

© Foto : Srdjan Stevanovic ©/FK Partizan/Miroslav TodorovićPartizan fudbal
Partizan fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter na stadionu „Karađorđe“ rezultatom 3:1 (1:0) u 34. kolu Superlige, čime su stigli do pete vezane pobede u svim takmičenjima. Strelci za crno-bele bili su Svetozar i Lazar Marković, i Miloš Jojić, dok je Svetozar Marković pogodio i sopstvenu mrežu.

Crno-beli su protiv Proletera ušli sa četiri vezana trijumfa posle poraza od Zvezde u 164. večitom derbiju. Nametnuli su terensku inicijativu u Novom Sadu, a stigli su do prednosti preko Svetozara Markovića u 18. minutu.

Miloš Jojić je iz velike daljine uputio centaršut, a najprisebniji u kaznenom prostoru domaćih bio je defanzivac Partizana, koji je glavom zatresao mrežu Vasiljevića.

Proleter se nije predavao, ali nije ni uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Popovića, pa je na poluvremenu rezultat bio 0:1.

Nastavak je doneo otvorenu igru, ne i golove, a trener gostiju Aleksandar Stanojević je u 58. minutu izvršio četvorostruku izmenu. Teren su napustili: Štulić, Jović, Pavlović i Stevanović, a u igru su ušli Holender, Lazar Marković, Natho, i Asano.

Iskuno su crno-beli čuvali loptu u svom posedu, pretivši povremeno preko brzonog i svežeg Takume Asana. U 75. minutu Partizan je preko Lazara Markovića duplirao prednost - 2:0.

Stadion Crvene zvede - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Bitka za trofej Kupa Srbije na Marakani

Rezervista Bibars Natho je majstorski iza leđa „štiklom“ proigrao Čačanina, koji je rutinski desnom nogom od stativu poslao loptu u mrežu, što je bio njegov 11. pogodak ove sezone.

I taman kada se očekivalo da će izabranici Aleksandra Stanojevića rutinski privesti meč kraju, usledila je tragikomična reakcija Banjaka i golmana Popovića, iz koje je profitirao Proleter.

Mirosavljev je poslao loptu koja je išla pored stative, a nju je nehotice u sopstvenu mrežu prosledio Svetozar Marković.

Partizan je potencijalno oštećen i za pogodak, s obzirom na to da je u 86. minutu dosuđen ofsajd Asanu, koji ipak nije bio u nedozvoljenoj situaciji, što je pokazao ponovljeni snimak.

Jasno je da bi Japanac sa pet metara imao idealnu poziciju da ponovo odvede crno-bele na dva gola prednosti.

Asano se našao u centru pažnje u 91. minutu kada je „ko na motoru“ prozujao po desnoj strani i nanizao nekoliko fudbalera, dodao je Nathu, koji je ko na tacni poslužio Jojića da sa 11 metara ubaci loptu u nebranjenu mrežu, za konačnih 3:1.

Partizan je tako stigao do 28. pobede ove sezone i ima 86 bodova, dok prvoplasirana Zvezda ima 11 bodova više i utakmicu manje.

Šampion Srbije upravo od 19 časova igra protiv Vojvodine na Marakani, i u slučaju trijumfa i matematički će obezbediti titulu, i to četvrtu uzastopnu u Superligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Čuveni Nemac priznao težak zločin: „Ne smem ni da izustim“

► Razlog za „revoluciju“ – čuvena replika iz filma Emira Kusturice

► Lalatović: Ugrožen sam, zamislite, da budem isključen na pravdi Boga?! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala