Novo čudo Real Madrida!

© AFP 2023 / JEAN-PHILIPPE KSIAZEKVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Real Madrida pobedili su Efes 82:76 u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige, čime su izjednačili na 2:2 i obezbedili majstoricu koja će se odigrati u Istanbulu četvrtog maja.

Izabranici Pabla Lasa, baš kao i u trećoj utakmici, napravili su čudo pošto su u četvrtoj četvrtini nadoknadili zaostatak od trinaest poena, 59:72.

Madriđani su polako topili prednost gostiju, Vasilije Micić i Efes nisu imali odgovor, te je domaći klub veoma brzo došao do preokreta – 74:73. Usledila je dramatična završnica, a ključni posed imali su izabranici Ergina Atamana.

Real je vodio 76:74, na semaforu je bilo 20 sekundi do kraja i lopta je bila u rukama Šejna Larkina. Amerikanac je šutirao za vođstvo, promašio je i Efes je morao da pravi faul. Ušlo se u penal završnicu, domaći igrači nisu promašivali i na kraju su slavili 82:76.

„Kraljevski klub“ nošen odličnom energijom s kraja prošle utakmice, kada je serijom 16:0 smanjio na 2:1 u seriji, krenuo je furiozno i posle šest minuta igre rezultat je bio 17:0.

Činilo se da će utakmica ići u jednom smeru i da će Real do kraja održavati prednost i izjednačiti na 2:2. Ipak, gosti su pokazali karakter i do kraja četvrtine uhvatili su priključak – 19:13.

Istanbulska ekipa prenela je dobru igru i na drugu deonicu, te je od -17 došla do +10 za samo desetak minuta – 27:37. Real je potpuno stao, bili su u šoku i na poluvremenu su imali čak jedanaest poena zaostatka – 36:47.

Efes je za šest minuta dao nula poena, a onda je za preostalih četrnaest ubacio 47.

Madriđani su bolje otvorili drugo poluvreme, došli do -4, ali baš kao i u prvom periodu igre – Efes je imao odgovor. Micić je pogodio dve važne trojke i gosti su ponovo „dlanom o dlan“ došli do dvocifrene prednosti, 51:66. Do kraja deonice Real je uspeo da smanji zaostatak, te se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 57:66.

U četvrtom kvartalu Real je ponovo uspeo da se vrati iz velikog zaostatka. Sjajnom odbranom i tečnom igrom u napadu istopili su dvocifreni zaostatak, potom su i poveli, te Efes, baš kao i u trećoj utakmici nije uspeo da se vrati.

Urnebesan gaf košarkaša Mornara: „Umalo ga ne poslah za Nikšić“ /video/

Grci se sećaju velike srpske košarkaške tragedije /video/

Srbija dobila nikad lakšu grupu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala