Da li će Đoković u Beogradu skinuti „kletvu“ koja ga prati 15 godina?

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković tokom meča sa Jirgenom Melcerom na Rolan Garosu 2010. godine
Novak Đoković tokom meča sa Jirgenom Melcerom na Rolan Garosu 2010. godine - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković će ove godine najverovatnije nastupiti i u drugom izdanju turnira u Beogradu, gde će pokušati da skine „kletvu“ na turnirima koji su kroz njegovu karijeru bili slični kao taj.

Đoković je u sredu i zvanično odustao od Mastersa u Madridu, a mediji navode da će pred Rolan Garos, koji mu je najveći cilj na sezoni na šljaci, učestvovati na dva turnira.

Prvi će biti Masters u Rimu, koji je na programu od 9. maja, a na kojem Novak brani titulu osvojenu prošle godine.

Posle prestonice Italije trebalo bi da nastupi na Srbija openu 2, koji će se odigrati na istim terenima na Dorćolu na kojima se odigralo i prvo, nedavno završeno izdanje.

Srbija open 2 je zakazan za 22. maj, a trajaće sve do 29. maja, samo dan pre početka Rolan Garosa, drugog Grend slema sezone.

Ukoliko najbolji teniser sveta ponovo zaigra u Beogradu to će biti tek četvrti put u njegovoj karijeri da je učestvovao na nekom turniru u nedelji pred početak nekog Grend slema, a „kletvu“ koju su pronašli mediji čini to što nijednom u prethodna tri pokušaja nije osvojio turnir iz najvišeg ranga nakon što je u nedelji pred početak igrao neko takmičenje.

​Prvi put je to uradiopre 15 godina u Hertogenbošu 2006. godine, gde je došao do osmine finala, da bi zatim na Vimbldonu ispao u četvrtom kolu.

Drugi put se pojavio u Sidneju 2009. godine, gde je stigao do polufinala, da bi zatim predao meč četvrtfinala Australijan opena.

Đoković otkrio cilj projekta za budućnost Srbije: „Bićemo drugačiji od drugih“

Poslednji put se desio u Istbornu 2017. godine, gde je podigao trofej, da bi zatim predao meč četvrtfinala Vimbldona.

Đoković je u nekoliko navrata tokom prethodnih godina ponavljao da mu je jedan od glavnih ciljeva – pored rekorda po broju nedelja na vrhu ATP rang liste i godina završenih na mestu broj 1 koje je već postavio – prvo mesto na listi osvojenih grend slemova.

Nakon prošlogodišnjeg Rolan Garosa, u kojem je u finalu poražen od Rafaela Nadala, iskreno je prokomentarisao to što je u tom trenutku zaostajao za Nadalom i Federerom, koji imaju po 20 najvećih trofeja.

„Da mislim da je prekasno (da ih stignem) odmah bih se penzionisao. Nastaviću dalje koliko god imao gorima u nogama, ili ljubavi i želje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač i u što boljoj formi“, izjavio je Đoković, koji je u međuvremenu u Melburnu podigao 18. Grend slem trofej.

Ipak, kako bi došao do 19. i dodatno se približio Špancu i Švajcarcu, moraće da skine „kletvu“ igranja turnira u nedelji pred Grend slem, ukoliko odluči da se pojavi na Srbija openu 2.

Potrebno je istaći da je Novakovo pojavljivanje na Dorćolu, gde je na prvom izdanju turnira ispao u polufinalu, daleko od sigurnog, s obzirom da se trenutno nalazi samo na preliminarnoj listi učesnika.

Medvedev progovorio o velikom problemu – kako se zloupotrebljavaju deca

Nije hteo da dođe u Beograd – zbog „negativnog vrtloga“

„Hvala Novaku i srpskom narodu na vakcini!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala