Milutinu Jeličiću Jutki određen pritvor do 30 dana

CC0 / Pixabay / Čekić u sudnici
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu odredilo je pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji se sumnjiči za zloupotrebe sa zemljištem na Kopaoniku.

Pritvor je, takođe, određen Milošu Azdejkoviću, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Kako se navodi, obojici je pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Ostalo četvoro koji su bili uhapšeni u utorak, nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode, dok dve osumnjičene nisu dostupne pravosudnim organima.

MUP je ranije saopštio da se Jeličić tereti da je kao predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A se kao bivše odgovorno lice u Opštini Brus, sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora — G. R. i 47-godišnje žene, da ne izvrše inspekcijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala