Meloun je znao još pre pet godina: Ne bih ga trejdovao ni za koga na svetu!

© AP Photo / Nati HarnikNikola Jokić i Majk Meloun
Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, poznat je po svojim izjavama u superlativu o srpskom košarkaškom asu i vođi franšize iz Kolorada Nikoli Jokiću, a ponosni Amerikanac je još 2016. godine znao u šta će da izraste aktuelni vođa MVP trke u NBA ligi.

Poslednja u nizu Melounovih izjava na konto tvorca „somborskog ringišpila“ odnosila se na njegov karakter koji iskazuje stavom da bi više voleo da njegova ekipa osvoji NBA prsten, nego da on bude MVP lige.

Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Amerika bi trebalo da zna – Nikola Jokić nije kao „oni“
„Morate da budete takvi kakvi jeste, a takav je Jokić. Njega nećete videti kako se pesnicom udara po grudima, nećete ga videti kako trči da 'tvituje' ili da svoju statistiku postavi na Instagram ili Snepčet. Prirodno nije takav“, rekao je Meloun.

Za razliku od Jokića, ostali MVP kandidati su na pitanje da li misle da će na kraju sezone odneti ovu prestižnu nagradu, imali veoma slične odgovore.

Džoel Embid je rekao da „misli da je MVP“, Džejms Harden da on to već jeste, a Stef Kari da bi „morao da bude MVP“.

Meloun je jasnog stava da je najefikasniji igrač lige u prethodnoj sezoni upravo Srbin, te se ne libi da to potencira kad god ima priliku.

„Ono što Nikolu čini MVP igračem jeste to da nije propustio nijedan meč. Iako smo imali neke povrede, on vodi ovaj tim do mesta među najbolje četiri ekipe na Zapadu, koji ima mnogo talenta i kvaliteta. Uprkos tome, kada pogledate njegovu statistiku i efikasnost, to su zaista neke istorijske brojke. Srećno smo što ga imamo i svi shvatamo to“, poručio je nedavno trener Denvera.

Međutim, Meloun pored toga što sa razlogom apostrofira Jokićeve vrline i sposobnosti, još je 2016. godine znao „sa kim ima posla“.

Govoreći o tome da svaki put kad pomisli da je Jokić dostigao vrhunac svoje ruki sezone, Somborac je nanovo pomerao granice.

„Mislim da može da se razgovara o nekoliko veoma mladih centara koji su veoma talentovani, dečko iz Njujorka, Minesote, Filadelfije. Ne znam im imena. Ipak, znam ime ovog momka. Znam Nikolu Jokića i ne bih ga trejdovao ni za koga na svetu. On je poseban mladić, poseban mladi talenat i postajaće sve bolji kako bude nastavljao da jača, uči o NBA, završava stvari oko koša i defanzivno. Ali on je pakao od mladog talenta i odajem veliku zahvalnost Timu Koneliju i ostatku uprave zato što su ga pronašli i učinili delom ove organizacije“, rekao je Meloun sada već davne 2016. godine.

Brutalni Nikola Jokić – 47 poena u dramatičnoj pobedi Denvera! /video/

Niko nikada kao Nikola Jokić

Neko je nadobudna zvezda, a neko – Nikola Jokić

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala