Kremlj: Američka politika „šargarepe i štapa“ ne može se primenjivati na Rusiju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Politika „šargarepe i štapa“ koju koriste Sjedinjene Američke Države ne može se primeniti na Rusiju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za televiziju „Prvi kanal“.
„Izvesna strast prema politici ‘šargarepe i štapa’, ono što se u Sjedinjenim Američkim Državama naučno naziva dvosmernim pristupom prema Rusiji, na ruskom je to politika ‘šargarepe i štapa’. Da li se to može primeniti na Rusiju? Odgovor je očigledan – ne. (Predsednik Rusije Vladimir) Putin jasno je to svima dao do znanja, a posebno Vašingtonu“, istakao je portparol Kremlja.

On je dodao da takva politika nema perspektivu.

„Odnosno, čak i ako se nastavi, to će izazvati isključivo protivljenje Rusije u meri i obliku koji bude najbolje odgovarao ruskim interesima“, rekao je Peskov.

Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Blinken: Pregovori s Rusijom mogući, ali pod jednim uslovom

„Takva politika: nazvati telefonom i reći da smo zainteresovani za kontakte, ali sutra ćemo objaviti nove sankcije – to neće raditi“, zaključio je on.

Ranije je Bajden u telefonskom razgovoru sa Putinom predložio da održe lični sastanak u trećoj zemlji. Američki državni sekretar Entoni Blinken objasnio je da je Bajden predložio Putinu da se sastanu narednih nedelja. Blinken je u sredu izjavio da ne zna da li je Putin prihvatio Bajdenov poziv na samit, ali da se poziv razmatra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala