Kirgizija i Tadžikistan se dogovorili o prekidu vatre na granici

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaVojnik u Tadžikistanu
Vojnik u Tadžikistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Kirgizija i Tadžikistan dogovorili su se o prekidu vatre na granici od 20.00 po lokalnom vremenu (16.00 po srednjoevropskom) i povlačenju vojnih snaga na prvobitne pozicije, javlja Sputnjik Kirgizija pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova Kirgizije.

Kako se navodi, odluka je doneta nakon pregovora ministara spoljnih poslova dve zemlje.

Kako je saopšteno Sputnjiku iz kabineta gradonačelnika grada Isfare, tokom oružanih sukoba na granici Kirgizije i Tadžikistana poginula su tri Tadžika, a 31 je ranjen.

Pres-služba vlade Kirgizije istovremeno saopštava da su vlasti formirale operativni štab za praćenje situacije na granici sa Tadžikistanom.

„Po nalogu premijera Kirgistana Ulukbeka Maripova formiran je operativni štab za koordinaciju i praćenje situacije na kirgistansko-tadžikistanskoj državnoj granici. Tokom zasedanja štaba istaknuto je da vlada Kirgizije preduzima sve mere za rešavanje i analiziranje nastale situacije“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu vlade Kirgizije.

Ranije je pogranična služba Kirgizije saopštila da je na granici sa Tadžikistanom došlo do razmene vatre između vojnih jedinica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala