Kineski mediji: Vraćanje Ukrajini statusa nuklearne sile - prazna priča

B61 nuklearna bomba - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Pretnje koje dolaze iz Kijeva da žele da vrate zemlji nuklearni status su prazni razgovori koji neće imati stvarni epilog, piše kineski vojni portal „Džungo Đunvang“.
„Nacionalna i tehnička moć Ukrajine je daleko od one koju je ranije imala. Može se reći da izjava ukrajinskog ambasadora o povratku statusa nuklearne sile samo tvrdoglavost“, navodi se u članku.

Između ostalog. Razvoj nuklearnog potencijala Ukrajine izazivao bi nezadovoljstvo većine zapadnih političara i pogoršao položaj Kijeva, smatra autor materijala.

Ranije je ambasador Ukrajine u Berlinu Andrej Meljnik postavio „ultimatum“ NATO-u. On je saopštio da Kijev razmišlja da vrati zemlji nuklearni status ako bude problema sa stupanjem u Alijansu. Po mišljenju Meljnika, takav korak je neophodan Ukrajini da bi se „zaštitila od Rusije“. Kasnije je ukrajinski MIP nazvao reči diplomate njegovim ličnim stavom.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u ovim izjavama videlo pokušaj Vladimira Zelenskog da spasi rejtig. Zvanična predstavnica MIP-a Marija Zaharova je pozvala Ukrajinu da razmisli o padu standarda građana i ubrzanoj deindustrijalizaciji zemlje, umesto što razmišlja o nuklearnom oružju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala