Grci se sećaju velike srpske košarkaške tragedije /video/

© Foto : Jutjub skrinšot / Serhio Askins miksSrpski košarkaš Boban Janković nakon udarca u konstrukciju koša
Srpski košarkaš Boban Janković nakon udarca u konstrukciju koša - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Sputnjik Grčka u sredu 28. aprila obeležio je tačno 28 godina od tragedije bivšeg srpskog košarkaša Slobodana Jankovića, koji je na utakmici Panionisa i Panatinaikos ostao nepokretan nakon što je iz besa udario glavom u konstrukciju koša.

Boba Janković, poznat pod nadimkom „Guza“, 28. aprila 1993. godine odigrao je poslednju utakmicu u karijeri i ne samo to – zauvek je promenio sopstveni život.

Janković, tada košarkaš Panionisa, igrao je odličnu sezonu u Grčkoj i u plej-ofu za protivnika imao je ljutog rivala – Panatinaikos. Utakmica je bila puna tenzije, a osam minuta pre kraja duela desio se koban trenutak, piše Sputnjik Grčka.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, legenda kluba sa Malog Kalemegdana, postigao je koš u reketu „zelenih“, ali arbitar je dosudio fal u napadu, što je značilo kraj utakmice za Jankovića zbog petog faula.

Iznerviran odlukom sudija, Janković je iz besa udario u kontrukciju koša i na mestu ostao nepokretan. Do kraja života nije mogao da hoda, a preminuo je 28. juna 2006. godine.

Upozoravamo, snimak je uznemirujući.

U znak sećanja na lik i delo Bobe Jankovića, Panionis je povukao iz upotrebe dres sa brojem osam.

Janković je deset godina igrao u Crvenoj zvezdi, od 1980. do 1990, potom je jednu sezonu proveo u Vojvodini, da bi takmičarsku godinu 1991/1992 ponovo proveo u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Posle druge epizode u Zvezdi, koja je ovoga puta trajal samo godinu dana, otišao je u Panionis i nažalost tamo je i završio karijeru nakon nepune sezone.

Dres Zvezde nosio je na 326 utakmica i postigao je 3.481 poen.

Meloun je znao još pre pet godina: Ne bih ga trejdovao ni za koga na svetu!

Srbija dobila nikad lakšu grupu!

Moskovska „armija“ je nezaustavljiva – kraj za Srbe iz Istanbula! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala