Crvena linija svih „non pejpera“ za Srbiju je Rezolucija 1244

Pratite nas
Nakon slovenačkog, dobili smo i navodni francusko-nemački “non pejper”, u Evropi se vodi hajka protiv ruskih diplomata, Sjedinjene Države i NATO počeli su povlačenje trupa  iz Avganistana,  Bajden je nakon 100 rada istakao Kinu kao ključnog konkurenta, ali je naglasio da će Moskva snositi posledice zbog mešanja u njihove izbore i sajber napade.

O svim ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ svoje mišljenje iznosi analitičar Branko Pavlović.

Pitaćemo ga kako tumači pojavu sve više dokumenata koja se odnose na prekrajanje granica na Balkanu i kome ona idu u prilog? Da li bi Srbija trebalo da ide u pravcu ideje rešenja kosovskog problema po modelu Južnog Tirola? Mogu li svi ovi predlozi dodatno da poljujaju odnose prištinskih lidera? Kako shvatiti Bajdenove poruke da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade kao i da je Kina ključni konkurent Sjedinjenim Državama za globalnu dominaciju u narednim decenijama?  Da li će povlačenje američkih trupa iz Avganistana dovesti do bezbednosne krize u toj zemlji ali I regionu? Zašto je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri rešio baš u Beogradu da otkloni sve nedoumice čiji je bio Nikola Tesla rečima da je bio – Amerikanac.

Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.

Od četvrtka do četvrtka: Branko Pavlović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala