Sankt Peterburg nije izdržao – Španci na korak do Fajnal-fora /video/

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaDetalj sa utakmice Zenit – Barselona
Detalj sa utakmice Zenit – Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Barselone savladali su Zenit iz Sankt Peterburga na gostovanju rezultatom 78:70 i poveli sa 2-1 u plej-of seriji.

Ovo je bila druga pobeda giganta iz Katalonije u nizu, pa će u sledećem meču, koji je na programu u petak, moći da završe seriju i plasiraju se na Fajnal-for.

Ekipa iz Sankt Peterburga i u ovom meču je imala svoje šanse, ali je na kraju skuplji i kvalitetniji tim Barselone došao do veoma bitnog trijumfa i prvog brejka.

Utakmica je počela serijom gostiju od 6:0, ali se domaći sastav ubrzo vratio i uspeo da u egalu završi neefikasnu prvu četvrtinu (16:16).

​Druga deonica bila je veoma nalik prvoj, bez ikakvih naznaka da neko može da se rezultatski odlepi.

Trojkom Kajla Kjurika gosti su poveli, ali je usledila ofanzivna suša na njihovoj strani, pa je samo jedna lopta prošla kroz koš Zenita tokom čak pet minuta.

Ruski tim, ipak, nije uspeo da iskoristi taj period, pa se na poluvreme otišlo u egalu (33:34).

​Barsa je najbolju košarku pružila sredinom treće četvrtine, kada je u jednom trenutku imala i dvocifrenu prednost, ali uporni Zenit se nije predavao.

Ubrzo se prednost gostiju značajno smanjila, a domaćin je tokom prvog dela poslednje deonice došao na samo poen zaostatka.

Sjajni Nikola Mirotić je povukao svoju ekipu do novih +8, a Zenit je imao sve manje i manje snage.

Iako Barsa nije postigla koš više od dva minuta, ekipa iz Sankt Peterburga to nije uspela da iskoristi, pa je doživela poraz.

​Najbolji kod pobednika bio je Brendon Dejvis sa 22 poena i osam skokova. Kori Higins je dodao 16 uz tri skoka, Kajl Kjurik 13, a Nikola Mirotić 11.

Na drugoj strani istakao se bivši bek Crvene zvezde, Bili Beron sa 19 poena. Aleks Pobjtres je dodao 14 uz pet skokova, dok je nadomak dabl-dabla bio Vil Tomas sa deset poena i devet uhvaćenih lopti.

Kevin Pengos je bio solidan u završnici, a meč je završio sa deset poena i šest asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

Četvrti meč serije na programu je u petak, 30. aprila, od 19 časova u Rusiji.

​► Srbin je zablistao, ali – „Kralj“ je i dalje živ! /video/

Marjanović je isključen s osmehom na licu – da li su sudije žestoko pogrešile? /video/

Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala