Završen prvi sastanak međustranačkog dijaloga bez stranaca

© Sputnik / Lola ĐorđevićMeđustranački dijalog u Narodnoj skupštini Republike Srbije
Međustranački dijalog u Narodnoj skupštini Republike Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca koji je održan u Skupštini Srbije, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završen je večeras nakon četiri sata, a učesnici nisu davali izjave za medije.

 

Sastanak je počeo nešto posle 17 časova, a osim predstavnika vladajuće koalicije, prisustvovali su i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta.

Srpsku naprednu stranku predstavljao je Aleksandar Martinović, iz SPS-a prvom sastanku prisustvovali su Đorđe Milićević i Žarko Obradović, a iz Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Na sastanku su bili i predstavnici PUPS, JS, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, kao i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i SVM Elvira Kovač.

Od opozicionih stranaka i pokreta prisustvovali su lider LDP Čedomir Jovanović, Saša Radulović predsednik Pokreta Dosta je bilo, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DS S Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić, pod čijim se pokroviteljstvom održava međustranački dijalog, ranije je najavio da će učestvovati 26 stranaka i da će sastanci dok sve ne bude dogovoreno biti zatvoreni za javnost, kao i da neće biti izjava za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog obaveza napustio sastanak nakon tri sata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala