Vojni atašei iz 52 države sveta prisustvovali borbenim gađanjima iz S-400 i „Pancira“

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRaketna proba novog ruskog PRO sistema na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu
Raketna proba novog ruskog PRO sistema na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Pripadnici ruske vojske demonstrirali su vojnim atašeima iz 52 države borbena gađanja iz protivvazdušnog raketnog sistema S-400 i protivvazdušnog raketno-topovskog kompleksa „Pancir-S“ na poligonu Ašuluk u Astahanskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Oko 80 predstavnika vojno-diplomatskog kora iz 52 zemlje ZND, Azije, Afrike, Evrope i Latinske Amerike akreditovanih u Rusiji posetilo je poligon Ašuluk, Centra za borbenu obuku i bojevu primenu Vazduhoplovnih snaga u Astrahanskoj oblasti, saopštilo je rusko ministarstvo.

Oficirima stranih država pokazane su borbene sposobnosti protivvazdušnih raketnih sistema dalekog dometa S-400 "Trijumf", kao i protivvazdušnih raketno-topovskih sistema kratkog dometa Pancir-S. Sve vazdušne mete su bile pogođene, a "Pancir" je čak pogodio i kopnene.

Tokom taktičke vežbe koja se sastojala od tri faze, strani vojni atašei su sagledali specifičnosti organizovanja PVO radi odbijanja raketa i vazdušnih udara uslovnog protivnika.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala