Rusija upozorava: Ne stvarajte negativnu pozadinu oko izbora u Siriji

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyPredizborna kampanja u Siriji
Predizborna kampanja u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Rusija poziva da se ne stvara negativna informaciona pozadina oko predstojećih predsedničkih izbora u Siriji, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Savetu bezbednosti UN Vasilij Nebenzja na sastanku organizacije.

 

„Deprimira to što pojedine zemlje dočekuju na nož samu ideju o predstojećim izborima i već su požurile da objave da su nelegitimni. Pozivamo da se prekine sa stvaranjem negativne informacione pozadine oko budućeg glasanja, koje ni na koji način nije povezano sa radom Ustavnog odbora Sirije“, rekao je Nebenzja.

Kako je istakao, mešanje u unutrašnje poslove Sirije je nedopustivo i u suprotnosti je sa postojećim normama međunarodnog prava.

Podsećamo da su pojedine zapadne zemlje u SB UN, uključujući i SAD i evropske zemlje, davale do znanja da ne priznaju izbore.

Predstavnici sirijske opozicije saopštili su da odbijaju da učestvuju na predstojećim predsedničkim izborima, istovremeno sa saopštenjem Ankare o nelegitimnosti izbora u Siriji. Portparol EU za inostrane poslove i bezbednosnu politiku u sferi bezbednosti Piter Stano ranije je saopštio da bi EU bila spremna da podrži održavanje „slobodnih i poštenih“ izbora u Siriji, ali sumnja da će oni biti takvi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala