Rusija snima prvi film u svemiru: Zvezda filma „Bitka za Sevastopolj“ ušla u uži izbor kandidata

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaFestival cveća u Gumu
Festival cveća u Gumu  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Rusija snima prvi film u svemiru. Snimanje je zakazano za oktobar u Međunarodnoj svemirskoj stanici, a spisak kandidatkinja za glavnu glumicu „Izazova“ sužen je na četiri žene. Među njima je i zvezda filma „Bitka za Sevastopolj“ Julija Peresiljd.

Pored nje, tu su još dve profesionalne glumice Sofija Aržakovska i Aljona Mordovina, ali i žena-pilot Galina Kairova, precizirano je u članku na sajtu američkog specijalizovanog portala „Spejs njuz“.

Kako se navodi, glumica i njena dublerka biće izabrane na komisiji 13. maja.

Ruski „Prvi kanal“ je ranije saopštio da su producenti su odlučili da je za zaplet radnje filma bolje da glavni lik bude ženski, iako je ranije najavljeno da će biti održan kasting za glumce oba pola.

© Foto : Roskosmos / Aleksandr SamokutяevPogled na planetu Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice
Rusija snima prvi film u svemiru: Zvezda filma „Bitka za Sevastopolj“ ušla u uži izbor kandidata - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pogled na planetu Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice

Kako je saopšteno ranije, 5. oktobra kosmonaut Anton Škaplerov i dva učesnika svemirskog leta – glumica i reditelj će otići u MSS na svemirskoj letelici „Sojuz MS 19“ da snime prvi film u svemiru koji su najavili „Prvi kanal“ i „Roskosmos“ pod nazivom „Izazov“.

Glumica i reditelj bi posle 12-dnevnog boravka na stanici trebalo da se vrate na Zemlju „Sojuzom MS 18“. Iz tog razloga Rus Petar Dubrov i Amerikanac Mark Vande Haj koji su u „Sojuzu MS 18“ stigli na stanicu u aprilu ove godine, neće moći da se vrate na Zemlju u oktobru i moraće da ostanu na MSS do 28. marta 2022. godine, tako da će njihov let trajati skoro godinu dana.

Podsetimo, ruska glumica Julija Peresiljd je, između ostalog, poznata po ulozi legendarne žene-snajperiste Ljudmile Pavličenko u filmu „Bitka za Sevastopolj“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala