Rusija: Saopštena jedna od tema sastanka Putina i Bajdena

© REUTERS / Kacper PempelSajber prostor ilustracija
Sajber prostor ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Saradnja u sajber prostoru će biti jedna od tema potencijalnog samita predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, izjavio je direktor departmana za informacionu bezbednost Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Krutskih.

Diplomata je podsetio da je još 2020. godine Rusija predložila SAD da uspostave dijalog u sajber sferi, uključujući i oko mera poverenja, i iskoristiti linije direktnog dijaloga za uzajamno informisanje o incidentima i, što je glavno, za njihovo sprečavanje.

„To je pakt mira. Mi smo to ponudili, ne samo SAD, već i drugim državama. Tada Amerikanci nisu reagovali na to, jer su bili pozabavljeni unutrašnjom borbom. Međutim, mogu apsolutno sa sigurnošću pretpostaviti da će tema informacione bezbednosti biti među temama samita Rusije i SAD na najvišem nivou“, naglasio je Krutskih.

Podsetimo, Putin i Bajden su sredinom meseca održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala