Rusija šalje medicinsku pomoć Indiji

© REUTERS / AMIT DAVEZdravstveni radnici zbrinjavaju pacijenta sa kovidom u Ahmedabadu u Indiji
Zdravstveni radnici zbrinjavaju pacijenta sa kovidom u Ahmedabadu u Indiji - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Rusija će narednih dana uputiti veliku partiju medicinske pomoći u Indiju hitnim letom Ministarstva za vanredne situacije za borbu protiv virusa korona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Rukovodstvo Ruske Federacije donelo je odluku u duhu prijateljstva i posebno privilegovanog strateškog partnerstva između Rusije i Indije i u cilju borbe protiv naglog povećanja incidence novom infekcijom virusa korona, da pošalje veliku pošiljku pomoći u Indiju hitnim letom Ministarstva za vanredne situacije Rusije, u kojoj su, između ostalog, koncentratori kiseonika, mehanički respiratori, antikovid preparati i druga neophodna medicinska i lekarska sredstva“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe se napominje da je isporuka pomoći planirana za naredne dane.

Ranije je indijski premijer Narendra Modi saopštio da se u zemlji primećuje „oluja virusa korona“. Svetska zdravstvena organizacija izjavila je da postoji rezistencija indijskog soja na antitela na kovid 19.

Takođe je objavljeno da će Rusija do 1. maja Indiji isporučiti prve doze vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Odluka je doneta zbog teške situacije sa kovidom u ovoj zemlji. Već šest dana zaredom u Indiji se na dnevnom nivou beleži više od 300 hiljada zaraženih.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala