Đokovićev „saborac“ pokušao da podrži narod, pa izazvao gnev – zbog licemerja

© AFP 2023 / GLYN KIRKŠpanski fudbaler Đerar Pike tokom meča Đoković – Tim na Završnom turniru 2016. godine
Španski fudbaler Đerar Pike tokom meča Đoković – Tim na Završnom turniru 2016. godine - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Đerar Pike, fudbaler Barselone i reprezentativac Španije, oštro je kritikovao potencijalno stvaranje Superlige, zbog čega je dospeo na metu ljubitelja tenisa.

Fudbalska Superliga nedavno je, uprkos velikim naporima američkih moćnika, stavljena na čekanje, zbog žestokog otpora UEFA, ali i navijača.

Pike se povodom te situacije oglasio kritikama na račun svih odgovornih za pokušaj stvaranja novog, privatnog takmičenja, ujedno i svog kluba.

„Fudbal pripada navijačima, danas više nego ikada“, prokomentarisao je Pike.

Iskusni španski štoper verovatno nije očekivao da će njegov komentar naići na kritike, pogotovo ne na one koje su došle iz teniskog sveta.

Naime, Pike je 2019. godine sa svojom kompanijom „Kosmos“ i određenom grupom investitora preobrazio reprezentativno takmičenje Dejvis kup, to uradivši iz sličnih razloga zbog kojih je pokrenut projekat Superlige.

„A, šta je sa Dejvis kupom?“, zapitao se proslavljeni francuski teniser Nikola Mau, čime je pokrenuo talas negativnih komentara od strane ljubitelja „belog sporta“, koju su Pikea, pored ostalog, nazvali i licemerom.

​Promenom formata Dejvis kupa zadovoljan je bio i Novak Đoković, koji je u više navrata do tog trenutka zagovarao promene u tom takmičenju, a mediji su po ozvaničenju nastanka „novog“ takmičenja taj momenat nazvali „velikom pobedom Đerara Pikea, ali i Novaka Đokovića“.

Razlog zbog kojeg je Mau, pored ostalih, i dalje nezadovoljan sada već ustanovljenim promenama je taj što se format promenio na taj način da se završnica turnira održava u jednom gradu, za sada u Madridu.

Time je stogodišnja tradicija potpuno promenjena, pošto je poenta Dejvis kupa bila ta da se on igra sa domaćinstvima, odnosno u jednoj od država dva učesnika meča.

Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2019
Dramatična završnica: Rusija pobedila Srbiju za polufinale Dejvis kupa

„Meč Nikole Maua i Džona Iznera na Vimbldonu trajao je duže nego projekat evropske Superlige, koliko god to čudno zvučalo“, prokomentarisao je britanski novinar Majk Dikson, prisetivši se meča iz 2010. godine, koji je aktivno trajao 11 sati i pet minuta tokom čak tri dana.

Zbog turnirskog sistema Dejvis kupa u budućnosti će patiti većina reprezentacija, ali ponajviše onih manjih i neuspešnijih, koje su do sada, nezavisno od rezultata, uglavnom svake godine imali barem jedan meč na svom terenu, koji je privlačio veliki broj navijača.

Sve u svemu, promena u Dejvis kupu urađena je zbog novca, po čemu se ni na trenutak ne razlikuje od Superlige – takmičenja koje je spasla „ruska revolucija“.

O projektu Superlige i tome zašto nije uspeo u emisiji „Miljanov korner“ govorio je pozorišni reditelj, kolumnista i pasionirani ljubitelj fudbala, Gorčin Stojanović.

Legenda Zvezde ne žali UEFA: Zaslužili su to zbog Kosova!

Legendarni Nemac opčinjen Ruskinjom – Marina je napravila čudo usred pandemije

Zabio je kumu „nož u leđa“ i – prevario se!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala