Novak je rekao „adios“ – sada će morati da se bori i protiv svoje istorije

© Sputnik / Luka NikolićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković je zvanično objavio da neće igrati na turniru u Madridu ove godine, što je izazvalo veliku pompu u teniskoj javnosti.
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Nadal: Novak je opsednut

Najbolji teniser sveta je odlučio da se ne pojavi na turniru koji nosi 1.000 poena, a koji je osvojio 2019. godine.

S tim u vezi, Đoković će, zbog promenjenog sistema bodovanja usled pandemijskih okolnosti, izgubiti 500 poena.

„Žao mi je što neću moći da otputujem u Madrid ove godine i da sretnem sve svoje navijače. Prošlo je skoro dve godine, prilično dug period. Nadam se da ćemo se videti sledeće godine!“, naveo je Đoković.

Odluka o tome da ne ode u Madrid uslovljena je nedavnim neuspešnim nastupom u Beogradu i željom da najbolji teniser sveta ponovo zaigra u svom rodnom gradu.

Novak je turnir u Beogradu završio u polufinalu, porazom od Aslana Karaceva i nije uspeo da se izbori za novih 250 poena.

Uoči početka tog takmičenja je objavljeno da će srpska prestonica biti domaćin još jednog turnira istovetnog ranga, u nedelji pred početak Rolan Garosa.

Španski mediji podsećaju da Đoković nikada nije osvojio Grend slem turnir kada je igrao turnire u nedelji pre njih, a to se dogodilo samo tri puta – 2006. godine u Hertogenbošu, tri godine kasnije u Sidneju i 2017. u Istburnu.

A, Grend slem turniri su prioritet za srpskog tenisera, s obzirom na to da je oborio rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, sledeće dostignuće koje juri je preimućstvo po broju osvojenih najvećih turnira.

Tu sada zaostaje za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, oni imaju po 20 trofeja, dok Srbin u svojoj kolekciji ima 18. 

Istorija je, po svemu sudeći, nešto na šta se Novak ne obazire kada je u pitanju Beograd i nastup na drugom turniru ove godine, pošto je tokom prvog izjavio da se ni na jednom mestu na svetu ne oseća kao u svom rodnom gradu, te da se raduje novoj prilici da zaigra na terenima na Dorćolu.

► Novak ima veliki razlog da Špancima kaže – „adios“

► Poznati učesnici drugog Srbija opena – Đoković, Monfis, Verdasko...

► Podatak zbog kojeg će se srpsko-ruski spektakl zauvek pamtiti /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala