Nova taktika Zapada za Srbiju: Jedna brza pruga i „ dva non pejpera“ /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Talas važnih, maltene sudbinskih vesti zapljusnuo je region. Posle navodno slovenačkog „non pejpera“ Brisel je preko noći odlučio da okrene novi list sa Srbijom – odustaje od agresivnih pokušaja disciplinovanja i čitanja bukvica i nudi pohvale i primamljive ponude u vidu impresivne investicije EU u brzu prugu od Srbije ka Severnoj Makedoniji.

Neki su požurili da to nazovu resetovanjem odnosa, uz objašnjenje da EU, uplašena jačanjem uticaja Rusije i Kine u regionu, želi da povrati poljuljanu veru Srbije u evrointegracije. Ali još se nije ohladilo oduševljenje tim grandioznim projektom, kad se, ničim izazvan, preko prištinskih medija, pojavio još jedan „non pejper“, opet iz nepoznate kuhinje. Predsednik Aleksandar Vučić samo pretpostavlja da bi autor mogla biti „jedna fantastična žena“.

Da li je  nova taktika EU za Srbiju reset odnosa ili pokušaj da se istine Rusija i Kina? Postoji li veza između dva „non pejpera“ i primamljive ponude Brisela Srbiji? Da li je nova EU šargarepa samo dobro upakovana ucena? Ko može biti „fantastična žena“ autor „non pejpera“ delimično dopadljivog za Srbiju da nije ključne mane – što traži srpsko priznanje Kosova? Ovo su neka od pitanja koja u emisiji Svet sa Sputnjikom analiziraju bivši vicepremijer Nebojša Čović i karijerni diplomata u penziji Zoran Milivojević.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala