Marjanović je isključen s osmehom na licu – da li su sudije žestoko pogrešile? /video/

© AP Photo / Jerome Miron/USA TodaySrpski košarkaš Boban Marjanović u dresu Dalas Maveriksa
Srpski košarkaš Boban Marjanović u dresu Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Dalas je na krilima Luke Dončića (39 poena) razoružao Golden Stejt Voriorse - 133:103, ali je meč osim ubojitog Slovenca obeležilo krajnje čudno isključenje Bobana Marjanovića.

Srpski centar Boban Marjanović proveo je na parketu svega četiri minuta uz dva postignuta poena, pre nego što su ga sudije isključile zbog grubog faula.

Na semaforu je bio ispisan rezultat 125:92, ostala su još dva minuta i 39 sekundi do kraja susreta Dalasa i Golden Stejta, kada je Bobi u pokušaju da izblokira mladog Amerikanca Džordana Pula, zakačio njegovu glavu. Nehotice!

​Jasno je da namere nije bilo, vidi se na snimku. Marjanoviću nije pomogla ni ljudska reakcija i činjenica je da odmah prišao rivalu da ga pita kako je i pružio mu ruku da ustane. 

Sudije su gledale snimak i nakndadnim pregledom su utvrdili da je centar tima iz Teksasa preterao, te je morao ranije „pod tuš“.

Smejali su se gotovo si iz tabora Dalasa, pre svih sjajni Luka Dončić koji je u tim trenucima bio na klupi jer je uništio Karija i Voriorse, ali se od muke verovatno smejao i Boban Marjanović, koji nije mogao da veruje zbog čega je isključen.

Od srpskih košarkaša je osim Alena Smailagića koji je ubacio dva poena za Golden Stejt, u noći između utorka i srede na parket istrčao Aleksej Pokuševski, čija je Oklahoma pobedila Boston - 119:115.

Bila je to važna pobeda tima čije boje brani „srpski jednorog“, s obzirom na to da su izbegli i 15. uzastopni poraz, te nisu postavili negativni rekord franšize. Pokuševski je bio dvocifren i sa 12 poena, šest skokova i četiri asistencije je značajno doprineo da Oklahoma baci na kolena Seltikse.

NBA REZULTATI

Boston - Oklahoma 115:119

Šarlot - Milvoki 104:114

Indijana - Portland 112:133

Toronto - Bruklin 103:116

Hjuston - Minesota 107:114

Golden Stejt - Dalas 103:133

► Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića

► Bogdan ne može sâm, Marjanović dobro iskoristio minute /video/

► Zvezda ide na Igokeu – u polufinalu ABA i crnogorski derbi!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala