Krizni štab: Nema popuštanja mera /video/

© SputnikEpidemiolog Branislav Tiodorović
Epidemiolog Branislav Tiodorović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je nakon zasedanja Kriznog štaba da popuštanja epidemioloških mera u našoj zemlji zasad nema.
„Ovog trenutka ne možemo govoriti o popuštanju mera, nismo još za to spremni. O velikom popuštanju možemo da govorimo kada brojke novozaraženih budu još manje. Ako se bude spuštao taj broj, ako se budu poštovale mere, razmatraćemo da se posle 8. maja postepeno ublažavaju mere“, rekao je Tiodorović, prenosi Tanjug.

Možemo, kaže on, da od tad razmišljamo da restorani i kafići rade i na zatvorenom ali 50 odsto kapaciteta.

„Želimo svi zajedno da izbegnemo scenario koji imali za Sretenje, kada se desilo da smo imali lepo vreme i mnogo nepoštovanja mera, što je dovelo do porasta broja infekcije i povećanja hospitalizovanih“, rekao je on.

Velika kampanja za vakcinisanje 

Najavio je da će u vakcinaciji sada biti stavljen fokus pre svega na vakcinaciju radno aktivnog stanovništva, pošto je starije stanovništvo zaštićeno vakcinom. „Imamo slab odgovor radno aktivnog stanovništva. Moramo aktivno da se odnosimo prema velikim kolektivima, velikim sistemima“, kazao je on.

Epidemiolog je rekao i da od 15.maja počinje velika kampanja vakcinisanja mladih, kako bi imali mogućnost da posećuju festivale poput Egzita.

„Vakcinacija je odlučujući korak prema zaustavljanju bolesti“, poručio je on.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala