Kina predstavila najnovije pojačanje: Tri ratna plovila ― Čangženg-18, Hajnan i Dalijan /video/

Pratite nas
Nuklearna podmornica, raketna krstarica i nosač helikopteri uvršteni su u sastav kineske mornarice, na 72. godišnjicu tog roda oružanih snaga te države.

Neviđeno trostruko puštanje u rad izvedeno je na ceremoniji održanoj u mornaričkom kompleksu u blizini grada Sanji na južnom kineskom ostrvu Hajnan, prenosi "Difens njuz". To je glavna pomorska baza Južno-morske flote mornarice Narodnooslobodilačke vojske (PLAN).

Kineski predsednik Si Đinping prisustvovao je ceremoniji na kojoj su viđeni nosač aviona "tipa 075", raketna krstarica "tipa 055" i "Čangženg-18", nuklearna podmornica "tipa 094A".

"Hajnan" je vodeći brod nove klase "amfibijskih" jurišnih brodova.

Još najmanje dva "tipa 075" su u izgradnji u brodogradilištu u Šangaju, a njihovo uvođenje će značajno povećati sposobnost PLAN-a za izvođenje velikih "amfibijskih" operacija.

"Dalijan" je drugi brod krstarica tipa 055 od 10.000 tona. Svaki tip 055 opremljen je faznim nizom radara sličnih onima koji se nalaze na krstaricama i razaračima i naoružan je sa ukupno 112 vertikalnih lansirnih krstarećih raketa zemlja-vazduh.

Najmanje osam "tipa 055" istovremeno je u izgradnji u dva brodogradilišta u Šangaju i severnom kineskom lučkom gradu Dalijanu.

Podmornica "Čangženg-18" je, kako je rečeno, sposobna da "preživi" nuklerni napad. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala