Nije hteo da dođe u Beograd – zbog „negativnog vrtloga“

© AP Photo / Dita AlangkaraPozdrav između tenisera na kraju meča
Pozdrav između tenisera na kraju meča - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Dominik Tim, treći teniser sveta, govorio je o brojnim problemima sa kojima se suočava, kao i o tome zašto se nije pojavio u Beogradu.

Austrijanac je trebalo da bude druga najveća zvezda Srbija opena, posle Novaka Đokovića, ali je nekoliko dana pred početak turnira od istog odustao.

Razlog je bila manja povreda kolena, ali i brojni problemi sa motivacijom sa kojima se suočava u poslednje vreme.

„Mudrije je ako odmah odustanete. Ne bi trebalo da se vratite dok vam to u potpunosti nema smisla. Da sam došao i ispao u prvom kolu ušao bih u 'negativni vrtlog', pa sam zato odlučio da je bolje da ostanem kod kuće. Nisam ni prvi, ni poslednji koji je to uradio“, rekao je Tim za nemačke medije.

Tim se osvrnuo i na komentare Đokovića i Nadala, koji su tokom turnira u Monte Karlu, gde su obojica prevremeno ispali, istakli nedostatak publike na tribinama kao jedan od problema koje imaju.

On je bio saglasan sa Srbinom i Špancem, te je dodao da su nedostatak publike i nedovoljno dobra fizička sprema njemu naneli mnogo problema.

Novak Đoković na turniru Adrija tur u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Ništa nije isto bez Novakovih suza /foto, video/

Podsetimo, treći reket planete je na Australijan openu ispao u osmini finala, da bi zatim zabeležio loše rezultate i u Dohi i u Dubaiju.

„Ako niste sto odsto spremni, onda ste već izgubili. To se meni desilo u Australiji, a onda posebno i u Dohi i Dubaiju. Protivnici su previše jaki, ovaj nivo je previše visok i zbog toga dolazi do poraza u prvoj ili drugoj rundi“, objasnio je Tim.

Trenutno nije poznato na kojem će se tačno turniru vratiti Tim, ali se veruje da će to biti nekoliko nedelja pred početak Rolan Garosa, koji je zakazan za 24. maj.

​► Karacev za Sputnjik pozdravio Srbe: Hvala na podršci, volim Beograd i jedva čekam da vas vidim!

Izašao je na megdan Novaku i najavljuje velika dela: Nadam se da se neću zadržati na tom mestu

Đokovićeva lekcija hrabrom mladom Srbinu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala