Osnivač „Spotifaja“ i četiri legende žele da londonskog giganta vrate staroj slavi

© AFP 2023 / DREW ANGERERDanijel Ek, suosnivači izvršni direktor Spotifaja
Danijel Ek, suosnivači izvršni direktor Spotifaja  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Danijel El, suosnivač i izvršni direktor platforme za slušanje muzike Spotifaj, izjavio je da je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba Arsenal pošto su navijači londonskog giganta pozvali trenutnog vlasnika Stena Kronkija da proda klub u svetlu neuspelog projekta Superlige Evrope.

Švedski milijarder Danijel Ek trebalo bi da pokrene ponudu za preuzimanje Arsenala uz pomoć „Nepobedive“ trojke Arsenala- Tijerija Anrija, Denisa Bergkampa i Patrika Vijere.

Arsen Venger - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Profesor je rekao svoje još pre 12 godina...

Prema pisanju ostrvskih medija, izvršni direktor i osnivač Spotifaja angažovao je tri Arsenalove legende kako bi mu pomogli da kupi klub od trenutnog vlasnika Stena Kronkija.

Ek je interesovanje za kupovinu kluba iz Londona pokazao prošle nedelje nakon što su navijači protestovali ispred Stadiona Emirejts na račun aktuelnog vlasnika kluba i njegovog učešća u neuspeloj Superligi Evrope. Takođe je nagovestio da bi u slučaju da kupi Arsenal predstavljao navijače u odboru kluba.

„Navijač sam Arsenala od malena. Ako KSE (Kroenke Sports & Entertainment) želi da proda klub, rado ću se uključiti u trku da ga kupim", rekao je Šveđanin čije se bogatstvo procenjuje na 4,7 milijardi dolara.

Sa druge strane, Kronkijev sin Džoš je na forumu pristalica Arsenala rekao da njegova porodica ne namerava da proda klub i obećao je da će „pokušati da se približi navijačima u budućnosti“.

Tijeri Anri, najbolji strelac Arsenala svih vremena, pridružio se svom bivšem menadžeru Arsenu Vengeru u javnoj kritici vlasništva nad klubom prošle nedelje.

„Ne prepoznajem svoj klub, i ono što se upravo dogodilo, da su pokušali da se pridruže ligi koja bi bila zatvorena. To za mene nema smisla“, rekao je Anri dodajući da čelnici Arsenala vode klub kao da je u pitanju kompanija, a ne fudbalski klub.

Jasno je da švedski milijarder ima novca za kupovinu kluba iz Londona, sada se samo postavlja pitanje da li postoji prodavac.

Američki biznismen Sten Kronki vlasnik je nekoliko sportskih franšiza, među kojima i Los Anđeles Rems koji se takmiči NFL-u, kao i člana NBA lige Denver Nagetse.

Kupio je 9,9 odsto udela u vlasništvu londonskog kluba 2007. godine, da bi do aprila 2011. godine taj udeo porastao na 62.89 odsto.
Posle toga, pobedio je u borbi za prevlast u klubu sa ruskim milijarderom Ališerom Usmanovim i danas je potpuni vlasnik Arsenala.

Vinaj Venkatešam je formalno prvi operativac „Tobdžija" , ali Džoš Kronki obavlja funkciju direktora i u velikoj meri je uključen u svakodnevne aktivnosti kluba.

Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

U Nemačkoj nema krize – 25 miliona za trenera

Ključa u Španiji – na pomolu velika drama, a vremena sve manje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala