Zlatanu karijera visi o koncu – UEFA ga proteruje iz fudbala?!

© AP Photo / Antonio CalanniZlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih napadača u istoriji, mogao bi da na kontroverzan način završi karijeru ukoliko se ispostavi da je imao veze sa kladionicom „Bethard“.

Ibrahimović, koji je pre nekoliko nedelja učinio sjajno delo time što je zahtevao da se Crvena zvezda ne kazni žestoko zbog njegovog vređanja na stadionu „Rajko Mitić“, nalazi se u velikom problemu jer je UEFA zvanično pokrenula istragu.

Švedski mediji preneli su pre dvadeset dana da Ibrahimovićeva kompanija „Anuon AB“ poseduje 10 odsto poznate kladionice „Bethard“ čije je sedište na Malti.

U istom tekstu se navodilo da je Švedska fudbalska asocijacija svesna ovog problema već tri godine i da je to bio razlog zbog kojeg Zlatan nije pozvan na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Ibrahimovićevo učešće u vlasništvu nad kladionicom moglo bi da ga košta trogodišnjom zabranom bavljenja fudbalom jer po pravilima FIFA i UEFA igračima nisu dozvoljeni finansijski interesi u kompanijama za kockanje.

„U skladu sa članom 31(4) našeg Disciplinskog pravilnika, Etički i disciplinski inspektor UEFA je određen da sprovede istragu povodom mogućeg kršenja pomenutog pravilnika od strane gospodina Zlatana Ibrahimovića, za kog se tvrdi da navodno ima finansijskog udela u jednoj kladioničarskoj kompaniji. Dalje informacije o ovom slučaju ćemo objaviti kada za to bude bilo vreme“, navodi se na sajtu UEFA.

S obzirom da Ibrahimović ima 39 godina i da je produžio ugovor na još jednu sezonu, eventualnom kaznom UEFA završio bi karijeru na kontroverzan način.

Zlatan je postao „ambasador“ firme „Bethard“ u martu 2018, podseća engleski „Skajsport“, ali se tek nedavno saznalo da je i, navodno, suvlasnik te kladioničarske firme.

Ukoliko se ispostavi da je Ibrahimović imao udela u kladionici, pored trogodišnje suspenzije biće kažnjen i sa 100 hiljada švajcarskih franaka.

E, to je Zlatan – spasao Zvezdu, a sebe „zakopao“

Čin vredan pažnje – Ibrahimović spasao Zvezdu strože kazne

UEFA kaznila Crvenu zvezdu zbog vređanja Ibrahimovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala