Vučić: Jedna fantastična žena stoji iza drugog „non pejpera“ koji mi zadaje najviše briga /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Pukovcu rekao je da stalno dobija izveštaje o „non pejperima“ i, kako je pre primanja druge doze vakcine protiv virusa korona izjavio, to mu podiže pritisak. Kazao je i da mu je više briga zadao ovaj drugi „non pejper“ nego prvi, izražavajući sumnju da iza njega stoji jedna fantastična žena.

On je pre primanja druge doze kineske vakcine protiv kovida 19, kao odgovor na pitanje zdravstvene radnice da li ima nekih tegoba rekao da nije imao nikakve neželje reakcije posle primanja prve doze vakcine.

"Alergičan sam na penicilin. Posle prve doze nisam imao nikakve reakcije, ali ubiše me s raznim „non pejperima“, to mi pritisak uništi. Dođem u pola dva u Beograd i dobijem novi „non pejper“. Sve ostalo je u redu“, kazao je Vučić.

On je dodao da se taj dokument nije pojavio slučajno i da je o tome čitao kada se vratio iz Brisela.

"Taj „non pejper“ je napisao neko mnogo lukaviji i mnogo pametniji. Vidim da svi demantuju. Više briga mi je zadao ovaj drugi „non pejper“ nego prvi. Mnogo je stvari navedeno unutra koje bi se Srbima dopalo, a onda jedna ključna stvar - proznanje nezavisnosti Kosova. Dakle ove vam Srbi ove manje važne stvari, a najvažniju stvar vi morate da isporučite nama", naveo je.

Kako je rekao, sumnja da jedna osoba stoji iza ovog „non pejpera“. Reč je o jednoj fantastičnoj ženi, dodao je.

"Tek ćemo da analiziramo taj dokument: Nama to niko još nije pokazao, a tačno znam ko je to mogao da sastavi", naglasio je.

Podsetimo, posle navodnog slovenačkog „non pejpera“ koji predlaže promenu granica na Balkanu, mediji u Prištini su objavili dokument za koji navode da su ga pripremile Francuska i Nemačka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a kojim je predviđeno da se on završi međusobnim priznanjem dve strane.
Naime, prištinska „Koha“ je pod oznakom „ekskluzivno“ objavila da je došla u posed tog navodnog dokumenta koji predviđa okvir za dalje pregovore.

„Koha“ navodi da je u redakciju stigao dokument za koji se kaže da je „non pejper“ koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu ove dve zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

"Mnogo uloženo u Niš, atraktivan za investitore"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država mnogo toga uložila u Niš, čime je taj grad stavljen na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, a na osnovu čega stalno dolaze novi investitori koji su zainteresovani za ulaganja.

Vučić je, upitan za investicije u Niš, kao i da li će biti daljih ulaganja, ukazao da se radi rekonstrukcija terminala na niškom aerodromu, kontrole leta. Kada prođe pandemija, izrazio je nadu, da će se povećati broj putnika sa tog aerodroma.

„Mnogo toga smo uložili u Niš. Ne pamtim vreme u kojem je više uloženo u Niš. To su činjenice. Pogledajte kako izgleda naučno tehnološki park u Nišu, da se ponosite pred Amerikancima, Evropljanima, kako izgledaju sve fabrike, koliko je toga urađeno“, kazao je Vučić.

Naveo je da je urađen put od Niša preko Pirota do granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom.

Sada, kaže, radi se pruga u koju će biti uloženo, samo za deonicu Niš-Dimitrovgrad 260 miliona evra.

Ukupno gledano, pruga od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom koštaće oko dve milijardi evra, dodao je on.

Najteža deonica, podseća, je Grdelička klisura.

„To su sva ulaganja koja Niš stavljaju na jedno od najvažnijih mesta u celom regionu, čime postaje raskršće puteva. Izgradnja Moravskog koridora povezuje Niš brzo sa zapadnom Srbijom, čini ga bližim sa RS i BiH“, objasnio je on.

Vučić je rekao da će većina građana, koja objektivno sagledava činjenice, biti zadovoljna, i da veruje u njihov sud.

Najavio je da će na današnjem sastanku u Gadžinom Hanu biti donete važne odluke u vezi lokalnih puteva koji se grade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala