Učesnici nuklearnog sporazuma sa Iranom ubrzaće proces njegovog obnavljanja

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIPredstavnici zemalja ucesnica pregovora o Iranskom nuklearnom programu
Predstavnici zemalja ucesnica pregovora o Iranskom nuklearnom programu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Članovi Zajedničke komisije za nuklearni sporazum sa Iranom usmereni su na njegovo obnavljanje u izvornom obliku, i odlučeno je da se ubrza taj proces, rekao je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.
„Nova runda pregovora u Beču počela je zvaničnim sastankom Zajedničke komisije. Diskusije su pokazale da su učesnici vođeni jednim ciljem – potpunim obnavljanjem nuklearnog sporazuma u njegovom izvornom obliku. Odlučeno je da se ubrza proces“, napisao je Uljanov na Tviteru.

​Predstavnici zemalja – učesnica Zajedničke komisije Irana i međunarodne „petorke“ (Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Kine i Rusije) danas održavaju novi sastanak po pitanju potpunog obnavljanja iranskog nuklearnog programa, saopštili su organizatori sastanka iz EU. Uljanov predvodi rusku delegaciju.

U Beču je nastavila sa radom komisija Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu. Glavna tema je izrada koraka koji bi mogli da se preduzmu za povratak Amerike u okvire sporazuma koji je napustila 2018. godine zalaganjem prethodnog predsednika Donalda Trampa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala