Turisti u Turskoj izuzeti od restriktivnih mera

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion sleće na aerodrom u Istanbulu
Putnički avion sleće na aerodrom u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Potpuno zatvaranje Turske koje stupa na snagu od 29. aprila i trajaće do 17. maja, neće važiti za strane turiste koji posete ovu zemlju u tom periodu, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedeljka, 17. maja, do pet sati“, najavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, prenela je agencija Anadolija (AA).

Bokokotorski zaliv - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Da li će Rusi ovoga leta izabrati Crnu Goru umesto Turske

Izuzeće od ovih mera odnosiće se samo na strance koji su došli u turističku posetu Turskoj, ali ne i na one koji imaju boravak u zemlji.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsedničkom kompleksu u Ankari podelio detalje koji se tiču uvođenja novih mera u Turskoj u borbi protiv virusa korona.

Dodao je da će u okviru novih epidemioloških mera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radiće samo uz 50 odsto kapaciteta.

Prehrambene prodavnice, lanci marketa biće zatvorene nedeljom, a ostalim danima radiće od 10 do 17 časova. Neke apoteke će raditi uobičajeno, a restorani će nuditi samo uslugu dostave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Nastava u svim školskim ustanovama prelazi na onlajn, a svi ispiti će biti odloženi, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala