„Srpski snajper“ sazreva u Americi /video/

© Foto : Jutjub / Partizan TVMladi srpski košarkaš Stefan Todorović
Mladi srpski košarkaš Stefan Todorović - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Stefan Todorović, talentovani srpski košarkaš, opredelio se da za studije na Univerzitetu Južni metodista na kom će u isto vreme igrati košarku i studirati. Mladi Srbin jedan je od najboljih šutera Srednje škole u Americi i u budućnosti bi mogao da izraste u NBA košarkaša.

Džonatan Givoni, novinar ESPN-a, objavio je da će Todorović naredne godine nositi dres SMU-a, napisavši da se radi o fenomenalnom šuteru koji, iako je devetnaestogodišnjak, ima odlične radne navike.

„Momak visok 203 centimetara došao je u Ameriku prošlog leta iz Srbije i predvodio je Prolifik prep u dve utakmice protiv Gejka. Pored košgeterskih sposobnosti pokazao je i druge aspekte igre koje bi mogao da unapredi u budućnosti“, piše Givoni i dodaje:

„Ima sjajan rad nogu, a napredovao je i u trčanju kroz blokove, te nameštanju na šut uz impresivan balans – to je sjajna veština za košarkaša njegove visine. Kada mu odbrambeni igrač priđe i pritisne ga, Stefan je u stanju da napadne driblingom, šutne sa poludistance ili doda loptu do saigrača koji je u tom trenutku otvoren. Ekipa je igrala dosta akcija za njega i pokazao je da je dobar u donošenju odluka, iako je to aspekt gde treba još da napreduje“.

Stefan Todorović je dete Vizure i Partizana, a leta 2020. odlučio je da ode u Ameriku kako bi završio Srednju školu i potom karijeru nastavio na koledžu.

Todorović je pre godinu dana, kao predstavnik Partizana i Srbije, bio na svetkom kampu u Čikagu „Košarka bez granica“ na kom su učestvovali najbolji mladi košarkaši.

„Veliko je zadovoljstvo bilo trenirati sa najboljim mladim igračima sveta“, rekao je Todorović za Partizan TV.

Talentovani košarkaš rođen 2002. godine, na Kampu je upoznao Davisa Bertansa, nekadašnjeg igrača Partizana, sa kojim je imao prijatan razgovor.

„Javio sam mu se na engleskom i rekao da sam iz Partizana, a on je odmah prešao na srpski jezik. Dao mi je šuterske savete, šta ljudi najviše gledaju, rekao mi je da nije sve u terenu, već je vrlo važno kakav utisak ostaviš van njega. Da, bukvalno gledaju kako jedeš i stvarno je bilo tako. Razmenili smo neke utiske o Partizanu“, rekao je Todorović.

Todorović je otkrio da je dobio pozitivne reakcije od američkih stručnjaka, te ne čudi što je nekoliko meseci kasnije odlučio da ode u Ameriku.

U sezoni 2019/2020, noseći dres U18 Partizana, prosečno je beležio 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, uz odličan šut iz igre – 50 odsto.

Posle odlične godine na Prolifik prepu, Todorović je imao ponude Krejtona, Ilinoja, Stenforda i drugih koledža, ali je na kraju odlučio da prihvati poziv univerziteta iz Dalasa.

„Počeo sam da treniram košarku u malom klubu – Ol star na Tašmajdanu. Tu sam prošao prve korake, a onda je usledio odlazak uz Vizuru iz Zemuna. Bio sam po dve godine pionir i kadet i tada sam odlučio da želim da se bavim ovim sportom, treneri su me maksimalno gurali i zahvalan sam na tome. Posle toga sam prerastao tu sredinu, bilo je dosta poziva, kako iz Evrope, tako i Amerike, ali odlučio sam se za Partizan“, kazao je Todorović.

Ipak, mladi košarkaš je posle sezone provedene u Partizanu doneo odluku da ode u Ameriku i pokuša da putem koledža ode u NBA – što mu je glavni cilj u karijeri.

Za sada mu ide odlično, nije mala stvar kada najveći američki sportski mediji poput ESPN-a napiše članak u mom jedan deo teksta posveti vama. Videćemo kako će se snaći i želimo mu da za koju godinu igra u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Jokić u MVP formi, Porter „spržio“ mrežicu Hjustona /video/

Amerikanac će možda ponovo videti Moskvu, ali na razglednici

Jokić nije mogao protiv raspoloženog Karija i publike, povratak Pokuševskog /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala