Romanov Nemac ne želi pomoć od besne UEFA protiv odmetnutog „Kralja“

© AFP 2023 / CLIVE ROSEČelsi
Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Šef stručnog štaba Čelsija Tomas Tuhel veruje da njegova ekipa neće imati povlašćen tretman od sudija ili UEFA u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona koju igra klub u vlasništvu Romana Abramoviča protiv Real Madrida na stadionu Alfredo di Stefano u utorak uveče.

Predsednik Real Madrida Florentino Peres jedan je od glavnih arhitekata zasad propalog projekta Superlige, kojoj se na startu priključio i Čelsi, ali su protesti vođeni navijačima podstakli klub iz Londona da se povuče, nakon čega je usledio isti odgovor ostatka „šestorke“ iz Engleske.

Bivši golman Čelsija, Petr Čeh - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

Uoči polufinalnog okršaja dva giganta u javnosti se stvorio osećaj zavere povodom ovog susreta, a menadžer „plavaca“ nije želeo da bude uvučen u to.

„U potpunosti verujem sudijama i UEFA, kao i u ovo takmičenje“, rekao je Tuhel tokom konferencije uoči polufinala Lige šampiona.

„Verujem sto posto u svakog sudiju kog će UEFA poslati da sudi na ovom nivou. Potrebni su nam najbolji arbitri zato što će biti veoma teško. A ja sam u potpunosti ubeđen da će sudija pokušati da sudi na najbolji mogući način“, rekao je stručnjak iz Nemačke.

„Ne mislim da postoji bilo kakva prednost ili nedostatak zbog sportsko-političke diskusije. Čak ni ne želim da pomišljam na to, jer to u mojim očima ne postoji“, dodao je on.

Tuhel je potvrdio da će mu za put u špansku prestonicu nedostajati samo jedan od vojnika, bivši veznjak Real Madrida, Mateo Kovačić.

„Plavci“ će u utorak uveče izaći na megdan dvojici nekadašnjih saigrača, Tibu Kurtou i Edenu Azaru koji će najverovatnije biti deo posade Reala nakon povratka u utakmici LaLige protiv Betisa prošlog vikenda.

„Eden je vrhunski fudbaler, godinama je bio ključan igrač ovde, u najtežoj ligi, tako da imam najveće poštovanje za njega“, naveo je menadžer Čelsija.

„U formi je, vratio se na nekoliko minuta tokom poslednje utakmice kako bi za sutra bio spreman. Ako bude igrao, prilično sam siguran da će želeti da se istakne. Videćemo“, rekao je Nemac.

„Real Madrid ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo sa samopouzdanjem da se suočimo sa tim izazovom“, zaključio je Tuhel.

Legendarni Nemac opčinjen Ruskinjom – Marina je napravila čudo usred pandemije

Od ivice života do „fotelje“ – za četiri godine

Ko je naveo Abramoviča da pokrene „rusku revoluciju“?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala