Početak gradnje novog auto-puta u Srbiji možda do kraja godine

© Tanjug / TANJA VALICGradnja saobraćajnice Novi Beograd-Surčin
Gradnja saobraćajnice Novi Beograd-Surčin - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad mogla bi da počne do kraja ove godine, iako je ranije bilo najavljeno da će početi tokom 2022.

Zbog značaja investicije, ali i zbog, kako je naznačeno, dobre pripreme projekta, iz Ministarstva gređevinarstva najavljena je mogućnost da izgradnja auto-puta krene ranije, poručili su iz zrenjaninske gradske uprave prilikom predstavljanja lokalnog Prostornog plana izgradnje auto-puta.

Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Od Beograda do Divčibara za sat i po vremena /foto/

Na putu dužine 113 kilometara biće izgrađeno 12 petlji, tri mosta, kao i jedan nadvožnjak preko železničke pruge, dok je procenjena vrednost svih radova oko 600 miliona evra, a iz grada Zrenjanina poručuju da se radio o jednoj od najznačajnijih investiciji u novijoj istoriji grada na Begeju, prenosi Tanjug.

Prostorni plan auto-puta trenutno je javno dostupan na sajtu grada Zrenjanina, a prema planu projekat obuhvata preko četiri hiljade hektara i zahvata 11 katastarskih opština na teritoriji čitavog Grada.

Gradnju je najavio 23. marta predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak - Laćarac. On je tada rekao da će gradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad početi 2022. i tom prilikom je pozvao kinesku kompaniju „Čajna Šandong“ da se pripremi za radove, jer će, kako je kazao, projetna dokumentacija biti brzo pripremeljena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala