Otkriven veliki skandal najelitnije američke jedinice: Alkohol, droga, striptizete i nestali oficir

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici američke 101. vazdušno-desantna divizije
Pripadnici američke 101. vazdušno-desantna divizije   - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Odlikovani američki vojni oficir, potpukovnik Metju Fiks podneo je ostavku nakon što je njegov bataljon „skrenuo s pravog puta“ u poljskom gradu Gdanjsk, javlja portal „Stars and Strajps“, pozivajući se na izveštaj istrage. Prema navodima medija, skandal američkih vojnika uključivao je alkohol, drogu, striptizete...

Incident se dogodio prošlog septembra kada je 101. vazdušno-desantna divizija, stacionirana u Evropi, izvodila vojne vežbe tokom kojih su pružale vazdušnu podršku duž istočnog i južnog boka NATO-a, preneli su lokalni mediji.

Prema navodima medija, američka vojna vazduhoplovna jedinica 1. bataljona otišla je u Gdanjsk da poseti mesta napada u Drugom svetskom ratu, a putovanje je imalo za cilj poboljšanje „kohezije i morala“, prenosi „Stars end strajps“.

Na tom putovanju, 40 pripadnika jedinice organizovalo je zabavu koja je rezultirala opsežnom potragom za jednim oficirom.

Sve je počelo proslavom 40. rođendana vodnika i odlaskom u striptiz klub. Tamo je major Metju Koner i nekoliko drugih vojnika završilo u teško alkoholisanom stanju, a Koner je potom nestao i pronađen je tek 48 sati kasnije u hotelu.

On je istražiteljima rekao da veruje da su mu striptizete u šampanjac sipale drogu. Tvrdio je i da su mu grizle bradavice kako da bi ga održale budnim i da su mu više puta uzimale kreditnu karticu. 

Nemački vojnici  - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2020
Skandal u nemačkoj armiji: 26 vojnika pod istragom, otkrivene nedozvoljene aktivnosti

Prema navodima medija, Konerov ceh u striptiz klubu iznosio je 50.000, ali nije jasno da li je reč o dolarima ili poljskim zlotima.

Američki mediji pišu da se nekoliko oficira suočava sa pokretanjem postupaka, zbog kojih bi mogli biti otpušteni iz vojske. Vest o skandalu oficira izazvala je mnoge glasine, od kojih neke sugerišu da je grupa vojnika posetila navodnu „seksualnu tamnicu“, gde je potrošeno na desetine hiljada dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala