Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića

© AP Photo / Rich PedroncelliVlade Divac
Vlade Divac - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Sakramento Kingsi pre nekoliko meseci odlučili su da ne izjednače ponudu Atlante Hoks za Bogdana Bogdanovića, čime su napravili veliku grešku jer srpski košarkaš igra najbolju sezonu u karijeri.

Bogdanović je pred početak takmičarske godine bio ograničeno slobodan košarkaš, što je značilo da može da pregovara sa drugim ekipama, s tim što je odluka kluba koji je više od dve decenije smatran srpskim bila poslednja.

Kingsi su mogli da izjednače bilo koju ponudu za Bogdanovića i da ga tako zadrže u timu, međutim, posle 48 napornih sati, koliko su imali za odluku nakon što je Atlanta ponudila Bogdanu 72 miliona za četiri godine, rekli su – ne.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Maestralni Bogdanović srušio Janisa i Bakse! /video/

Monte Mekner i ostali članovi UO Sakramenta odlučili su ne izjednače ponudu iz više razloga, a jedan od ključnih je bio taj što su draftovali talentovanog Tajrisa Haliburtona, te su bili spremni da izgube Bogdanovića ni za šta.

Nekoliko meseci kasnije američki mediji smeju se Kingsima jer srpski košarkaš igra najbolju sezonu u karijeri prosečno beleživši više od 22 poena u aprilu, dok Atlanta ima skor 11/3 u ovom periodu.

Godinama su navijači i mediji krivili Vlada Divca, proslavljenog srpskog košarkaša, za neuspehe franšize jer je bio generalni menadžer od 2015. do 2020.

Imao je Divac loših i dobrih poteza i prethodnog leta odlučio je da se povuče, te je Monte Mekner ubrzo postavljen za „dži-ema“.

Iako je Vlade otišao, u timu iz prestonice Kalifornije ništa se nije promenilo, Kingsi su i dalje jedna od najslabijih ekipa, a na sve to dopustili su da im Bogdanović ode.

Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Bogdanović je bio u raljama NBA, a sada igra najbolju košarku u karijeri /video/

Bogdan nije imao najbolji start sezone, oporavljao se od virusa korona, potom je doživeo i povredu kolena zbog koje je propustio 25 utakmica, ali u aprilu igra na Ol-star nivou.

Na četrnaest odigranih utakmica prosečno beleži 22,3 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, iz igre šutira 50 odsto, sa linije za slobodna bacanja 85 i na sve to pogađa čak 4,5 trojki po meču.

Jedino Stef Kari, najbolji šuter u istoriji, pogađa više šuteva van linije 7,24 u ovom periodu od srpskog košarkaša.

Bogdanović je prethodnih sezona imao utakmice sa 20 ili više poena, ali nikada nije u kontinuitetu igrao na takvom nivou. Sada se i to promenilo, na 11 od 15 utakmica u ovom mesecu postigao je 20+ poena i najzaslužniji je što je Atlanta na deobi četvrtog mesta sa Njujork Niksima.

Sakramento je ponovo pogrešio prilikom odluke i izgleda da nije bilo, samo, do Divca, već je nešto prokleto u franšizi iz Kalifornije.

Maestralni Bogdanović srušio Janisa i Bakse! /video/

Bogdan trojkama ugasio „vrelinu“, Bjelici ni minut /video/

Košarkaški genije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala