Nemački ambasador o novom „non pejperu“: Lažna vest! Ako i postoji dokument — nije naš

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaZastava Nemačke
Zastava Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode negirao je danas da Berlin stoji iza takozvanog „non pejpera“ po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati i tu vest nazvao lažnom.

Rode je tako reagovao na svom Tviteru na pisanje Kohe da je imala uvid u taj nezvanični dokument, koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska.

„Takozvani nemačko-francuski non pejper, koji je objavila Koha ditore je lažna vest. Možda takav dokument postoji, ali sigurno nije nemačko-francuski“, naveo je nemački ambasador.

On je dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i njenog specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka.

Prištinska Koha navela je da je sinoć primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska i koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

U „non-pejperu“ se navodi da bi bio stvoren autonomni okrug severno Kosovo, a da bi Srpska pravoslavna crkva imala privilegovan status, dok bi Beograd bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala