Moskovski sud ograničio rad „Fonda za borbu protiv korupcije“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski gradski sud
Moskovski gradski sud - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Moskovski gradski sud, na zahtev tužilaštva, ograničio je rad „Fonda za borbu protiv korupcije“ (FBK) koji je proglašen ekstremističkim, saopštili su Sputnjiku u pres-službi suda.
Moskovski tužilaštvo je zahtevalo da se ekstremističkim organizacijama proglase „Fond za borbu protiv korupcije“, „Fond za zaštitu prava građana“ i pokret „Štabovi Navaljnog“. Veruje se da se ove organizacije „bave formiranjem uslova za destabilizaciju socijalne i društveno-političke situacije“.

Ruski bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Moskovsko Tužilaštvo: Strukture Navaljnog spremaju obojenu revoluciju po nalogu stranih centara
Ovom merom se neprofitnim organizacijama privremeno zabranjuje kontakt sa medijima, organizovanje javnih događaja, korišćenje usluga banaka i učešće na izborima.

Eksperti smatraju da će u ovim uslovima njihov rad biti onemogućen. Svi simboli će biti nezakoniti, a mediji će, kada ih pominju, morati da naglase da su zabranjeni. U ovom slučaju, krivična odgovornost će predstavljati pretnju kako za organizatore „Fonda za zaštitu prava građana“ tako i za učesnike i donatore.

Prema evidenciji Ministarstva pravde, na spisku zabranjenih ekstremističkih organizacija nalazi se više od 80 udruženja, među kojima su i religiozna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala