Američki zvaničnik: „Americi i Rusiji predstoji otvoren razgovor“

© AP Photo / Andrew HarnikAmerički predsednik Džo Bajden u Beloj kući
Američki predsednik Džo Bajden u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Americi i Rusiji predstoji „otvoreni razgovor“ o merama kojima će Rusija odgovoriti na američke sankcije, rekao je visokopozicionirani predstavnik administracije SAD.

„Još uvek pokušavamo tačno da shvatimo koje su namere Rusije. Sledećih dana imaćemo otvorene razgovore sa ruskim kolegama i već smo ih vodili“, kazao je taj predstavnik administracije Džoa Bajdena.

Ranije su SAD uvele još jednu rundu sankcija protiv Rusije, a Rusija je odgovorila svojim kontramerama i najavila mogućnost daljih mera u slučaju produženja sankcija.

„Ne želimo eskalaciju, ali želimo da pokažemo Rusiji kakve aktivnosti nećemo trpeti“, rekao je predstavnik administracije.

Opisujući prvih 100 dana Bajdenove vladavine, taj zvaničnik je naveo da SAD „demonstriraju dugoročni pristup prema Rusiji i Avganistanu“.

Iako je Bela kuća navela da antiruske sankcije nisu pokušaj da se podignu bilateralne tenzije, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je da bi takvi potezi mogli vratiti odnose u vreme Hladnog rata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala